Κρίνοντας από τις πρόσφατες δηλώσεις (15/12) του πρωθυπουργού στην Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αλλά και βάσει πληροφοριών από αξιόπιστες πηγές του πόρταλ η κυβέρνηση φαίνεται ότι προετοιμάζει το έδαφος για επανακαθορισμό βασικών αξόνων της ενεργειακής της πολιτικής. Από την μια πλευρά η πρωτόγνωρη κρίση στην Ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά με τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές αερίου και ηλεκτρισμού που ήρθαν για να μείνουν, και αφετέρου ο προβληματισμός για την επάρκεια 

ενεργειακής προμήθειας -κυρίως φ. αερίου-υποχρεώνουν την κυβέρνηση σε μια συνολική αναθεώρηση βασικών στόχων στον τομέα παραγωγής και εκμετάλλευσης των εγχώριων ενεργειακών πόρων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το πόρταλ σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στου Μαξίμου ζητήθηκε από ομάδα ειδικών σε θέματα ενέργειας και ασφαλείας να προχωρήσουν σε νέες εκτιμήσεις για το δυναμικό των αποθεμάτων φυσικού αερίου στα αδειοδοτημένα θαλάσσια τεμάχια νότια και δυτικά της Κρήτης ενώ δόθηκαν οδηγίες για επαναδιατύπωση του χρονοδιαγράμματος απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων. Αυτό προέκυψε μετά από έκθεση του Διαχειριστή προς το ΥΠΕΝ για την κατάσταση ετοιμότητας των υπαρχόντων θερμικών μονάδων (λιγνίτη και φυσικού αερίου) προκειμένου να διασφαλισθεί η αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας εν όψει του χειμώνα.

*Oλόκληρο το άρθρο στη στήλη Υπογείως εδώ