ΗΠΑ: Η Κυβέρνηση Μπάιντεν Επεκτείνει τα Σχέδια Μίσθωσης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων

ΗΠΑ: Η Κυβέρνηση Μπάιντεν Επεκτείνει τα Σχέδια Μίσθωσης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων
energia.gr
Παρ, 15 Οκτωβρίου 2021 - 10:48

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα σχέδιο ανάπτυξης αιολικών πάρκων μεγάλης κλίμακας σε ολόκληρη σχεδόν την ακτογραμμή των Ηνωμένων Πολιτειών, την πρώτη μακροπρόθεσμη στρατηγική της κυβέρνησης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υπεράκτιες τουρμπίνες. Μιλώντας σε συνέδριο για τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας στη Βοστώνη, η υπουργός Εσωτερικών Deb Haaland (φωτό) είπε ότι η υπηρεσία της θα αρχίσει να εντοπίζει,

να οριοθετεί και να ελπίζει ότι θα καταφέρει να μισθώσει τελικά τα ομοσπονδιακά ύδατα στον Κόλπο του Μεξικού, τον Κόλπο του Μέιν και έξω από τις ακτές των μεσοατλαντικών πολιτειών, Βόρεια Καρολίνα και Νότια Καρολίνα, Καλιφόρνια και Όρεγκον, για την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας έως το 2025.

Η ανακοίνωση ήρθε μήνες αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε το πρώτο μεγάλο εμπορικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο της χώρας κοντά στις ακτές του Martha's Vineyard στη Μασαχουσέτη και άρχισε να αναθεωρεί δεκάδες άλλα πιθανά υπεράκτια αιολικά έργα κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής. Στη Δυτική Ακτή, η κυβέρνηση ενέκρινε το άνοιγμα δύο περιοχών στις ακτές της Κεντρικής και Βόρειας Καλιφόρνιας για εμπορική ανάπτυξη αιολικής ενέργειας.

Συνολικά, οι ενέργειες αντιπροσωπεύουν την πιο δυνατή ώθηση που έκανε ποτέ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την προώθηση της υπεράκτιας αιολικής ανάπτυξης.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών καταρτίζει έναν φιλόδοξο οδικό χάρτη καθώς προωθούμε τα σχέδια μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη δημιουργία καλών αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την επιτάχυνση της μετάβασης του έθνους σε ένα καθαρότερο ενεργειακό μέλλον», δήλωσε η κ. Haaland. «Αυτό το χρονοδιάγραμμα παρέχει δύο κρίσιμα συστατικά για την επιτυχία: αυξημένη βεβαιότητα και διαφάνεια. Μαζί, θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας για την καθαρή ενέργεια, ενώ θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες άλλων χρηστών των ωκεανών και δυνητικά επηρεαζόμενων κοινοτήτων ».

Ο κ. Μπάιντεν δεσμεύτηκε να μειώσει τις εκπομπές ορυκτών καυσίμων στη χώρα κατά 50 % από τα επίπεδα του 2005 έως το 2030, σχεδιάζοντας πολιτικές για την προώθηση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων και καθαρής ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει 30.000 μεγαβάτ υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030.