Οικονόμου: «Απολύτως Δικαιολογημένη» η Ανησυχία για το Ενδεχόμενο Πιθανών Ανατιμήσεων – «Αιτία οι Μεγάλες Αυξήσεις σε Φ. Αέριο και Ναύλα – Έχουν Πάρει Φωτιά οι Πρώτες Ύλες»

Οικονόμου: «Απολύτως Δικαιολογημένη» η Ανησυχία για το Ενδεχόμενο Πιθανών Ανατιμήσεων – «Αιτία οι Μεγάλες Αυξήσεις σε Φ. Αέριο και Ναύλα – Έχουν Πάρει Φωτιά οι Πρώτες Ύλες»
energia.gr
Παρ, 3 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:35

«Απολύτως δικαιολογημένη» χαρακτήρισε την ανησυχία για το ενδεχόμενο πιθανών ανατιμήσεων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». Σε συνέντευξη του στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, ο κ. Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, επισήμανε ότι οι αιτίες των ανατιμήσεων οφείλονται σε παράγοντες που είναι εξωγενείς. «Έχει ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου, έχουν τριπλασιαστεί, τετραπλασιαστεί, -πολλές φορές και πολύ περισσότερο- τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει φωτιά σε όλο τον κόσμο, από τις ζωοτροφές μέχρι τον χάλυβα»

Όπως τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη αυτή, ενώ επισήμανε και την ειδική αναφορά –«εκτός της ατζέντας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Οικονόμου - που έκανε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, κυρίως στη Δ.Ε.Η. Η αναφορά έγινε η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ «διότι μπορεί να πυροδοτήσει και μια σειρά από άλλα πράγματα και μας αφορά όλους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Προφανώς και η Κυβέρνηση έχει κατά νου ότι εξελίξεις ή πράγματα που  μπορούν έστω και έμμεσα να   μειώσουν το εισόδημα των πολιτών, δεν πρέπει να είναι έξω από το πεδίο των ενδιαφερόντων της», σημείωσε και προανήγγειλε ανακοινώσεις που θα ακουμπούν και στα θέματα αυτά στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Προφανώς και έχουμε αίσθηση του τι συμβαίνει, προφανώς και έχουμε αίσθηση του πόσο απασχολεί τον κόσμο», τόνισε  ο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. «Από την άλλη, μην ξεχνάμε ότι η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενοι διάστημα έχει στηρίξει οικονομικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά με πάρα πολλά χρήματα. Πράγμα που βοήθησε και να σταθούν όρθιοι, αλλά  και να μπορούν με επιτυχία να κάνουν την επανεκκίνηση και να έχουν σημαντικά έσοδα. Προφανώς και η καθημερινότητα του πολίτη, το εισόδημά του, οι συνήθειές του, το πώς θα ανταποκριθεί στις ανάγκες του, είναι ψηλά στην ατζέντα μας», πρόσθεσε.  

Βασικό μέλημα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, για όσο καιρό κρατήσει αυτή η διαφαινόμενη τάση αύξησης των τιμών, είναι να υπάρχει, μέσω αντισταθμιστικών πολιτικών το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη και τη ζωή των ανθρώπων.