Η Exxon Mobil Corp. εξετάζει τη δέσμευση να μειώσει τις καθαρές εκπομπές άνθρακα στο μηδέν έως το 2050, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, σε μια αλλαγή στρατηγικής από την πετρελαϊκή εταιρεία. Από τον Μάρτιο του 2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon, Ντάρεν Γουντς, περιέγραψε τους φιλόδοξους στόχους μείωσης του άνθρακα που έκαναν ορισμένοι Ευρωπαίοι αντίπαλοι ως τίποτα περισσότερο από έναν «διαγωνισμό ομορφιάς», λέγοντας ότι οι δεσμεύσεις στερούνται απτών σχεδίων για την επίτευξή τους.

Ο κ. Γουντς και άλλοι στο διοικητικό συμβούλιο της Exxon κάνουν τώρα την ίδια ιδέα σοβαρή συζήτηση. Ο κ. Γουντς αντιμετωπίζει πίεση από τους επενδυτές για να επιδείξει μια πιο τολμηρή πορεία προς τη μείωση των εκπομπών. Μετά από μια μάχη με πλημμύρες φέτος, ένα hedge fund ακτιβιστών εξέλεξε τρία νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Η εταιρεία Irving, Τέξας, δεν έχει λάβει τελική απόφαση για δέσμευση «καθαρού μηδενός», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές . Σχεδιάζει να αποκαλύψει μια σειρά στρατηγικών κινήσεων για περιβαλλοντικά και άλλα θέματα πριν από το τέλος του έτους, ανέφεραν οι άνθρωποι.

Ο εκπρόσωπος της Exxon, Κέισι Νόρτον, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να εργαστεί για την απομάκρυνση των εκπομπών άνθρακα από τομείς υψηλής εκπομπής και υποστηρίζει κανονισμούς που οδηγούν σε αυτήν την κατεύθυνση.