Η Εταιρεία του Keystone XL Στρέφεται προς τις ΑΠΕ για τη Λειτουργία των Δικτύων των Αγωγών της

Η Εταιρεία του Keystone XL Στρέφεται προς τις ΑΠΕ για τη Λειτουργία των Δικτύων των Αγωγών της
energia.gr
Δευ, 2 Αυγούστου 2021 - 16:47

Η καναδική εταιρεία διαχείρισης αγωγών φυσικού αερίου TC Energy Corp πιθανόν να χρειαστεί δισεκατομμύρια δολάρια για να υλοποιήσει τα σχέδιά της για μείωση των εκπομπών, μέσα από τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τους σκοπούς της λειτουργίας του τεράστιου δικτύου αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει σε ΗΠΑ και Καναδά. Πρόκειται για την εταιρεία του αγωγού πετρελαίου Keystone XL, την επέκταση του οποίου σταμάτησε, με εκτελεστική εντολή, ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του

Η TC Energy, που εδρεύει στο Κάλγκαρι του καναδά, μεταφέρει πετρέλαιο και φυσικό αέριο μέσω αγωγών συνολικού μήκους 100.000 χιλιομέτρων (62.140 μίλια), ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στη Βόρεια Αμερική. Η εταιρεία ενθαρρύνθηκε στα νέα της σχέδια χάρη στην καλύτερη από το αναμενόμενο απάντηση σε αίτημα τον Απρίλιο για πληροφορίες σχετικά με πρότζεκτ αιολικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Ξεκινήσαμε μόνο με τους αγωγούς υγρών καυσίμων που λειτουργούμε και μας δίνει πραγματικά μεγάλη εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσουμε να στραφούμε γρήγορα στη λειτουργία αγωγών φυσικού αερίου στις ΗΠΑ και στον Καναδά», δήλωσε ο Corey Hessen, πρόεδρος της TC Energy για θέματα ηλεκτρισμού και αποθήκευσης, μιλώντας στο Reuters. 

Η απόφαση της εταιρείας να ηλεκτροδοτήσει αγωγούς με αιολική και ηλιακή ενέργεια, αντί για φυσικό αέριο, είναι παρόμοια με τα σχέδια μικρότερης κλίμακας της ανταγωνιστικής Enbridge Inc (ENB.TO) και θα ικανοποιούσε εν μέρει τις απαιτήσεις των επενδυτών για βελτίωση των περιβαλλοντικών της επιδόσεων.