Ενέκρινε η σημερινή έκτακτη Γ. Σ. του Ομίλου ΕΛΠΕ τις αλλαγές στο καταστατικό του, και ειδικότερα τις προτάσεις του ΤΑΙΠΕΔ για την απευθείας εκλογή από το Δημόσιο των 2/5 των μελών του ΔΣ και αυτή για την πολιτική καταλληλότητας των μελών του. Η επαναληπτική έκτακτη Γενική Συνέλευση είχε απαρτία 88,66%, και οι δύο προτάσεις εγκρίθηκαν από το 96,48% των παρισταμένων μετόχων. Συνολικά οι αλλαγές στο καταστατικό εγκρίθηκαν από το 99,75% των παρισταμένων. Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη Γ.Σ., που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 20 Μαΐου, ανεβλήθη κατόπιν αιτήματος του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο επέλεξε, τελικά, την εναλλακτική λύση που δίνει ο νόμος 4706/2020 περί εταιρικής διακυβέρνησης, δηλαδή του διορισμού των 2/5 των μελών του Δ.Σ. από μέτοχο και την εκλογή των υπολοίπων από τη Γ.Σ. και την εκλογή όλων από τη Γενική Συνέλευση

Εισήγηση του Δ. Σ. του Ομίλου ήταν η εκλογή του συνόλου των μελών από τη Γ.Σ. Ωστόσο, οι αντιδράσεις για την απώλεια του δικαιώματος του Δημοσίου περί ορισμού της πλειοψηφίας των μελών του οδήγησαν το ΤΑΙΠΕΔ στην υιοθέτηση της εν λόγω πρότασης. Ετσι, βάσει και των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος, τα ΕΛΠΕ προχώρησαν σε αναβολή της Γ.Σ. για σήμερα καθώς απαιτείται μία εβδομάδα δημοσιότητας της εναλλακτικής αυτής επιλογής του μετόχου.

Σε ψηφοφορία ετέθησαν και οι δύο προτάσεις και η πρόταση του Δ. Σ. έλαβε το 3,5% περίπου των ψήφων των παρισταμένων μετόχων. Ας σημειωθεί πως καμία από τις δύο προτάσεις δεν προέβλεπε την συμμετοχή των εργαζομένων του Ομίλου στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Κατά την έναρξη της έκτακτης ΓΣ του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος Α. Σιάμισιης, παρουσίασε τους πέντε πυλώνες του στρατηγικού πλάνου Vision 2025, ο οποίος προβλέπει τον μετασχηματισμό των ΕΛΠΕ προς την ενεργειακή μετάβαση.