Απεστάλη στα 9 υποψήφια επενδυτικά σχήματα την Πέμπτη, 13 Μαΐου, η επιστολή-ειδοποίηση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία είχε λάβει την έγκριση του ΔΣ της ΔΕΗ σε έκτακτη συνεδρίασή του την ίδια ημέρα. Στην εν λόγω συνεδρίαση εγκρίθηκε και πρόταση της διοίκησης της Επιχείρησης για τη συμφωνία μετόχων καθώς και για την πρόταση της ΔΕΗ σχετικά με τον τρόπο πώλησης των μετοχών

Οι παραπάνω προτάσεις, όπως αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η «Καθημερινή», θα αποτελέσουν και τη βάση των διαπραγματεύσεων με τους υποψηφίους επενδυτές, οι οποίοι θα αρχίσουν παράλληλα από αύριο να επισκέπτονται τα virtual data rooms του ΔΕΔΔΗΕ.

Η ΔΕΗ έχει κάνει σαφές από την πρώτη φάση του διαγωνισμού ότι δεν είναι διατεθειμένη να απολέσει τον πλήρη έλεγχο των δικτύων και ότι θα διαθέσει μόνο ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας. Για παράδειγμα, το μάνατζμεντ που και μετά την ιδιωτικοποίηση θα ασκεί η ΔΕΗ θα δεσμεύεται για συγκεκριμένο μπίζνες πλαν και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ενώ ο επενδυτής θα έχει δικαίωμα βέτο για έργα από κάποιο ύψος και άνω.