Μπαίνει και η SUBARU στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο ηλεκτρικό SUV «SOLTERRA», το οποίο είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί το 2022. Το όχημα έχει στηριχθεί πάνω στην e-Subaru, την παγκόσμια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από κοινού από τη Subaru και την Toyota, επιτρέπει την αποτελεσματική διάθεση

διαφόρων τύπων EV συνδυάζοντας πολλαπλές μονάδες και εξαρτήματα, όπως το εμπρός, το κεντρικό και το πίσω μέρος ενός οχήματος. Ενώ οι δύο εταιρείες έχουν ενώσει τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν μία εντελώς νέα πλατφόρμα, η Subaru έχει στοχεύσει στην επίτευξη ανώτερης παθητικής ασφάλειας.

Στο μέλλον, οι δύο εταιρείες θα συνεργάζονται για να «παντρέψουν» την τεχνολογία τετρακίνησης της Subaru και την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης της Toyota.

Το όνομα «SOLTERRA» δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις «SOL» και «TERRA», τις λατινικές λέξεις αντίστοιχα για τον «Ήλιο» και τη «Γη». Η Subaru έδωσε αυτό το όνομα στο ηλεκτρικό όχημά της προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της.

Το μοντέλο θα βγει στις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας στα μέσα του 2022.