Πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η Chevron για το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ωστόσο, οι επιδόσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις καθώς η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου ενίσχυσε τις δραστηριότητές της

Ειδικότερα, η εταιρεία ανέφερε κέρδη στα 90 cents ανά μετοχή για το τρίμηνο, με τα έσοδα να φτάνουν στα 32,03 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με τη Refinitiv, ενώ και τα έσοδα ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 30,37 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,337 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 62% σε ετήσια βάση. Σημειώνεται επίσης πως το προηγούμενο τρίμηνο, η Chevron σημείωσε απώλειες 665 εκατομμυρίων δολαρίων.

"Τα κέρδη ενισχύθηκαν κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου καθώς η οικονομία ανακάμπτει", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Mike Wirth. Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως τα αποτελέσματα ήταν μειωμένα σε ετήσια βάση λόγω διάφορων παραγόντων όπως η πανδημία και η χειμερινή καταιγίδα που έπληξε το Νότο τον Φεβρουάριο.

Η Chevron ανακοίνωσε επίσης ότι θα αυξήσει το μέρισμά της κατά 4%, σε μία ένδειξη ότι η εταιρεία ανακάμπτει από το πλήγμα της πανδημίας.