Για την αγορά πετρελαίου και τη σχέση της με την πανδημία, για τον EastMed και τις ενεργειακές δυνατότητες της Ελλάδας μίλησε στον Γιώργο Αδαλή ο Έλληνας ανώτερος διευθυντής Επικοινωνίας και Διεθνών σχέσεων και εκπρόσωπος της Rystad Energy Λευτέρης Καραγιαννόπουλος. Η πρωτοποριακή τεχνολογία που χρησιμοποιεί για τις προβλέψεις της η Rystad, την έχει καταστήσει μια από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες συμβούλων Ενέργειας παγκοσμίως

Η Rystad έχει συστήσει ειδική ομάδα επιστημόνων, η οποία παρακολουθεί τα δεδομένα της πανδημίας διεθνώς. Όπως μας είπε ο Καραγιαννόπουλος: «Έχουμε φτιάξει ένα μοντέλο το οποίο έχει προβλέψει σωστά ακόμη και τον αριθμό των μολύνσεων από τον κορονοϊό. Αυτό που συνέβη το 2020 είναι μία κατάσταση, η οποία συμβαίνει συνήθως μία φορά στη ζωή ενός ανθρώπου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίδονται, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, από την αρχή της κρίσης ως και σήμερα, φτάνουν λίγο πάνω από 100.000.000 παγκοσμίως. Εμείς όμως έχουμε τις δικές μας μετρήσεις. Υπολογίζουμε στην Rystad ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην πραγματικότητα είναι περίπου εφτά φορές παραπάνω και ξεπερνά τα 700.000.000. Πολλοί άνθρωποι το έχουν περάσει και δεν έχουν διαγνωστεί».

Ο λόγος που μια εταιρία συμβούλων Ενέργειας ασχολείται με τον κορονοιό είναι ότι «με βάση αυτόν τον αριθμό υπολογίζουμε τι γίνεται με τα καύσιμα. Και γι’ αυτό ήμασταν απολύτως ακριβείς όταν υπολογίσαμε και τα jet fuels και την συνολική ζήτηση για καύσιμα, γιατί στηριχθήκαμε στο μοντέλο μας και όχι στα ανακοινωμένα κρούσματα».

(η συνέχεια στο slpress.gr)