Η Regina McCarthy , η αμερικανίδα εμπειρογνώμονας για το περιβάλλον και την ποιότητα του αέρα έγινε η πρώτη Εθνική Σύμβουλος Κλίματος του Λευκού Οίκου. Μόλις στις αρχές του 2020, η κα McCarthy ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Συμβουλίου Άμυνας Φυσικών Πόρων (NRDC), ενώ 

στις 17 Δεκεμβρίου, πέρυσι, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι πρόκειται να την διορίσει σε αυτή τη θέση, με καθήκοντα να παράσχει υπηρεσίες συμβούλου στον Πρόεδρο για θέματα εσωτερικής πολιτικής που αφορούν στην κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, ανέλαβε να ηγηθεί και του Γραφείου Εσωτερικής Πολιτικής για το Κλίμα του Λευκού Οίκου

Η κα McCarthy υπηρέτησε ως Διαχειριστής της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) από το 2013 έως το 2017, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα. Η ίδια κατείχε τη θέση του Βοηθού Διαχειριστή στην Υπηρεσία Ατμόσφαιρας και Ακτινοβολίας της EPA, από το 2009 έως το 2013, ενώ πριν είχε διατελέσει Επίτροπος του Τμήματος Προστασίας του Περιβάλλοντος του Κοννέκτικατ (2004–09).

Η κα McCarthy έχει εργαστεί πάνω σε ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών θεμάτων σε πολιτειακό αλλά και σε τοπικό επίπεδο και έχει παρουσιάσει σχέδια πολιτικής για την οικονομική ανάπτυξη, την ενέργεια, τις μεταφορές και το περιβάλλον.

Έχει, επίσης, χρηματίσει ως περιβαλλοντική σύμβουλος πέντε κυβερνητών της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Κυβερνήτη Mitt Romney, ενώ από το 2004 έως το 2009 ήταν Επίτροπος του Τμήματος Προστασίας του Περιβάλλοντος της Πολιτείας του Κοννέκτικατ. Υπ’ αυτή την ιδιότητά της, εφάρμοσε μια περιφερειακή πολιτική για το εμπόριο πιστώσεων άνθρακα και για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

Στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Harvard η κα McCarthy υπήρξε καθηγήτρια του τμήματος δημόσιας υγείας στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγείας, ενώ είναι επίσης μέλος των διοικητικών συμβουλίων των Energy Foundation και Ceres.

Η Gina McCarthy είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη μηχανική προγραμματισμoύ περιβαλλοντικής υγείας από το Πανεπιστήμιο Tufts, ενώ είναι και πρυχιούχος κοινωνικής ανθρωπολογίας από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης.