«Το ελληνικό χρηματιστήριο επεξεργάζεται τη δημιουργία ενός νέου δείκτη με βάση τα κριτήρια περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) για να βοηθήσει τους επενδυτές να εντοπίσουν τις εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις σε αυτούς τους τομείς», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Σωκράτης Λαζαρίδης στο πρακτορείο Bloomberg. Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, «η συμμετοχή στον δείκτη θα βασίζεται στην ευαισθησία των εταιρειών να παρέχουν στην επενδυτική κοινότητα πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα στους παραπάνω τομείς»

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, «η Ελλάδα αναμένεται να είναι ένας από τους μεγάλους κερδισμένους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι επενδυτές γνωρίζουν ήδη τα πλεονεκτήματα που επιφέρει η χώρα μας», ενώ ανέφερε ακόμη ότι «τόσο το αποτέλεσμα βάσης όσο και η δυναμική προοπτική που παρουσιάζει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -όχι μόνο όσον αφορά τα κεφάλαια, αλλά και από την άποψη της προετοιμασίας και της διαχείρισης σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη- εξηγούν το υφιστάμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά».

Αναφερόμενος στη φετινή ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «βλέπουμε το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στους τομείς της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, των ακινήτων, της ενέργειας και των τροφίμων και ποτών, καθώς και στις τράπεζες».

Αναφορικά με το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις μετοχές του Χρηματιστηρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ αποκάλυψε ότι «οι επενδυτές επικεντρώνονται ιδίως στις εταιρείες ενέργειας, δεδομένης της δυναμικής των ευρωπαϊκών κεφαλαίων».

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")