AVAS με Μουσική στο Ηλεκτρικό FIAT 500 για Προειδοποίηση Πεζών Λόγω Αθόρυβης Λειτουργίας

AVAS με Μουσική  στο Ηλεκτρικό FIAT 500 για Προειδοποίηση Πεζών Λόγω Αθόρυβης Λειτουργίας
energia.gr
Πεμ, 1 Απριλίου 2021 - 11:52

Είναι γνωστό ότι το σύστημα AVAS είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ουσιαστικά αποτελεί μια τεχνητή ηχητική προειδοποίηση προς τους πεζούς, ώστε να αντιληφθούν έγκαιρα την αθόρυβη κίνηση ενός οχήματος χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι περισσότεροι κατασκευαστές στη σύνθεση του AVAS επέλεξαν απλά τεχνητούς θορύβους,

χωρίς κάποια ιδιαίτερη μελωδία. Η Fiat όμως στο μοντέλο-σύμβολο αντί για έναν απλό θόρυβο «παίζει» το μουσικό θέμα που συνέθεσε ο Νίνο Ρότα για την ταινία Amarcord του Φελίνι.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κάτοχοι του νέου ηλεκτρικού 500 θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την αγαπημένη τους ελληνική μελωδία από αγαπημένα σύγχρονα, αλλά και παλαιότερα τραγούδια. Ήδη έχει προχωρήσει η συνεργασία με τη γνωστή δισκογραφική εταιρεία «ΛΥΚΟΜΙΦΩΝ», ενώ δεν απέχουμε μακριά από την ημέρα που τα ηλεκτρικά 500 θα κάνουν «μουσικές κόντρες» εκπέμποντας μέσω του AVAS τα αγαπημένα τραγούδια των οδηγών τους. Για λόγους ασφάλειας και τήρησης της νομοθεσίας η ένταση του AVAS δεν θα μπορεί να ρυθμιστεί από τον οδηγό, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα αποκλειστούν, λόγω περιεχομένου, κάποια τραγούδια.