Η Tesla εδώ και καιρό αναζητούσε να εισέλθει στην ισραηλινή αγορά αυτοκινήτων. Από πέρυσι, προετοίμαζε το άνοιγμα ενός κέντρου εξυπηρέτησης και ενός σταθμού υπερφόρτισης στο Τελ Αβίβ, ενώ παράλληλα ετοιμαζόταν να αρχίσει σύντομα να λαμβάνει παραγγελίες για τα ηλεκτρικά της οχήματα στην αγορά.

Επιπλέον, η Tesla εργαζόταν για να ανοίξει ένα γραφείο Έρυνας & Αναπτυξης στο Ισραήλ. Τελικά κάτι άρχισε να κινείται πραγματικά τον περασμένο μήνα, όταν η εταιρεία έλαβε επίσημη άδεια για την εισαγωγή των οχημάτων της στη χώρα και ανέφερε ότι σχεδίαζε να ανοίξει ένα κέντρο Tesla και σταθμούς Supercharger ".
Παράλληλα άνοιξε επίσημα παραγγελίες για τα οχήματά της τον περασμένο μήνα.
Όμως, η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έμεινε μόνο στα αυτοκίνητα αλλά άνοιξες επίσης το τμήμα «Tesla Energy» στο Ισραήλ, και έχει λάβει μια μεγάλη παραγγελία για προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας.

Ηδη η τοπική εταιρεία ενέργειας Nofar ανακοίνωσε την παραγγελία:

«Σήμερα (χθες) το πρωί η Nofar Energy ανακοίνωσε συμφωνία με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων Tesla για την αγορά συστημάτων αποθήκευσης μπαταρίας για 30 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων προκαταβολή ίση με το 5% του ανταλλάγματος που καταβλήθηκε τη στιγμή της σύμβασης.»

Δεν έχει γίνει έως τώρα η ενεργειακή ισχύς που παραγγέλθηκε, αλλά ο Nofar είπε ότι η συμφωνία με την Tesla θα προσφέρει πάνω από 100 μεγαβάτ ισχύος από το τέλος του 2021 έως το Μάρτιο του 2023. Επομένως, δεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα αποθήκευσης ενέργειας που επεξεργάζεται η Tesla αυτή τη στιγμή, αλλά μιλάμε για σημαντική χωρητικότητα.