Δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας και επενδύσεις 800.000 ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) προωθεί ο Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη. Ειδικότερα, μέλη του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας με τον διακριτικό τίτλο ΘΕΣγη Energy δημιούργησαν μια από τις πρώτες ενεργειακές κοινότητες στην περιοχή και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η επένδυση προβλέπεται να ξεπεράσει το ποσό των 800.000 ευρώ για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1,5 MW και θα ολοκληρωθεί στο προσεχές δίμηνο

Ταυτόχρονα η ενεργειακή κοινότητα ΘΕΣγη Energy αναμένει την έγκριση από τον ΔΕΔΔΗΕ για 3 ακόμη φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 3 MW.

Ο πρόεδρος της ενεργειακής κοινότητας ΘΕΣγη Energy, Γιώργος Τσιαντούλης, τόνισε πως μελλοντικός στόχος είναι η δημιουργία μονάδων παραγωγής βιομάζας, ενώ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη Παναγιώτης Καλφούντζος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «στην προσπάθεια για μετάβαση σε μια κοινωνία στην οποία η παραγωγή ενέργειας βασίζεται κυρίως σε ΑΠΕ, οι “ενεργειακές κοινότητες” μπορούν να παίξουν θεμελιώδη ρόλο».

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγη λειτουργεί από το 2013 και απαριθμεί 68 μέλη. Έχει έδρα τη Λάρισα και εκτείνεται γεωγραφικά σε όλη την περιοχή της Θεσσαλίας με πάνω από 25.000 στρεμμ. καλλιεργήσιμης έκτασης στη διάθεσή του.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")