Σημαντική συμβολή για να κερδηθεί το «χαμένο έδαφος» στη διαχείριση των αποβλήτων θα έχουν οι πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος συμμετείχε στο διαδικτυακό webinar που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με θέμα «Διαχείριση αποβλήτων στην Ελλάδα: Προοπτικές και ευκαιρίες υπό το πρίσμα του γαλλικού μοντέλου».

«Πλέον κάτι αλλάζει», ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε: «Αφού έχουμε νόμους, τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε τις νοοτροπίες και να καταρρίψουμε τις ιδεοληψίες που μπαίνουν εμπόδιο στις καλές πρακτικές που έχουμε ανάγκη».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είχε μείνει πίσω σε αυτόν τον τομέα, σημειώνοντας πως η ελληνογαλλική συνεργασία έχει σταθερές βάσεις και είναι μία καλή ευκαιρία για την ενσωμάτωση τεχνογνωσίας σε έναν τομέα πολύ σημαντικό για το μέλλον μας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Laurent Thuiller, ο πρέσβης της Γαλλίας, Patrick Maisonnave και ο γγ Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος.