Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκας και το Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας Συνομιλούν με Γυναίκες Εμβληματικές που Εμπνέουν

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκας και το Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας Συνομιλούν με Γυναίκες Εμβληματικές που Εμπνέουν
energia.gr
Τρι, 9 Μαρτίου 2021 - 17:38

Όταν μια εταιρεία του ενεργειακού κλάδου φροντίζει ώστε 66% του προσωπικού να είναι γυναίκες, εμπιστεύεται το 44% των ανώτερων διευθυντικών θέσεων σε αυτές, τότε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος βρίσκει πρόσφορο έδαφος να ανταποκριθεί σε πρόσκληση από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και να συνομιλήσει με δύο προσωπικότητες που ξεχωρίζουν και διακρίνεται η κάθε μία στον τομέα της: Την κ. Μαρία Λεπενιώτη, Αεροπαγίτη Πρόεδρο του ιστορικού δικαστηρίου που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και την κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, από τα νεότερα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών

H κ. Μαρία Λεπενιώτη, σε μία σπάνια εμφάνισή της εκτός δικαστηρίου, υπογράμμισε: «Η συγκεκριμένη ημέρα πρέπει να τονίζει ότι τα δύο φύλα σε κάθε τομέα πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα. Απαιτείται αγωγή στο πλαίσιο της εκπαίδευσης που θα απαλλάξει τις συνειδήσεις από στερεότυπα και προκαταλήψεις των φύλων μα το βασικότερο όλων είναι η ενεργητική και διεκδικητική στάση των γυναικών σε όλα τα επίπεδα. Από τις γυναίκες εξαρτώνται όλα!».

Αντίστοιχα, η κα Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε την αξία της εργατικότητας και τον πολλαπλό ρόλο της εργαζόμενης μητέρας αντιμετωπίζοντας καθημερινά την πρόκληση εξισορρόπησης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής εν μέσω πανδημίας. Τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη ανησυχία συλλογικά για την ανθρωπότητα και πρόσθεσε ότι η λύση είναι στην συλλογική ευθύνη και των δύο φύλων: «Για την μεταβίβασή μας σε ένα καθαρό περιβαλλοντικά μέλλον πρέπει γυναίκες και άντρες να συνεργαστούμε μαζί, να ταιριάξουμε τα ταλέντα μας, τις ενέργειές μας, τη διαφορετικότητά μας και να δράσουμε».

Ο Υπουργός, κ. Κώστας Σκρέκας αφιέρωσε την συγκεκριμένη ημέρα σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, στις εργαζόμενες και μητέρες που φροντίζουν τα παιδιά παράλληλα με την εργασία τους από το σπίτι. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι «είναι καθήκον κι ευθύνη μας να οικοδομηθεί μια πιο ανθεκτική, πιο δίκαιη κοινωνία και να εργαστούμε πιο μεθοδικά για την εξάλειψη της ανισότητας». 

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Γιάννης Μητρόπουλος προλογίζοντας, ευχαρίστησε με την σειρά του τις γυναίκες συναδέλφους για όλα όσα κάνουν για την εταιρεία, τους πελάτες και τους συνεργάτες, ενώ δήλωσε: «Νιώθω τυχερός καθημερινά που συμμετέχω κι εγώ στην ομάδα σας και εμπνέομαι απ΄ την προσπάθειά σας, παίρνοντας δύναμη από την επιμονή και την προσήλωσή σας στην επιτυχία».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας κ. Μ. Δρετουλάκης ενώ την εκδήλωση διοργάνωσε και συντόνισε η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων στο Φυσικό Αέριο, κ. Ελένη Ράπτη.