Εκτιμήσεις για «Πολύ Μικρή Άνοδο» της Μελλοντικής Παραγωγής Πετρελαίου στις ΗΠΑ

Εκτιμήσεις  για «Πολύ Μικρή Άνοδο» της Μελλοντικής Παραγωγής Πετρελαίου στις ΗΠΑ
energia.gr
Πεμ, 4 Μαρτίου 2021 - 09:01

Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ πιθανότατα θα δει «πολύ μικρή ανάπτυξη» στο μέλλον αφού θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σταθερή το 2021, στα 11 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δήλωσε ο Scott Sheffield, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Pioneer Natural Resources Co, την Τρίτη στο συνέδριο CERAWeek που διοργανώνει η IHS Markit (από τα κορυφαία ενεργειακά συνέδρια). Η γενικότερη κρίση λόγω της πανδημίας μείωσε

τη ζήτηση καυσίμων παγκοσμίως και έστειλε τις τιμές του πετρελαίου να πέφτουν πολύ το 2020, πριν έρθουν τα μέτρα οικονομικής τόνωσης και αρχίσει η διάθεση εμβολίων COVID-19 που βοήθησαν τη βιομηχανία να ανακτήσει τη θέση της τους τελευταίους μήνες.

Ωστόσο, η παραγωγή πετρελαίου σχιστόλιθου των ΗΠΑ είναι χαμηλότερη από τα επίπεδα πριν από την πανδημία και ο Sheffield και άλλοι ειδικοί της βιομηχανίας δήλωσαν κατά τη διάρκεια του CERAWeek ότι είναι απίθανο να ανακάμψει στην κορυφή του πάνω από 13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

«Βλέπω την παραγωγή των ΗΠΑ φτωχή φέτος, στα 11 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα με πολύ μικρή ανάπτυξη στο μέλλον»,τόνισε ο Scott Sheffield.

Η μείωση του πετρελαίου έρχεται καθώς η δημόσια πολιτική, οι επενδυτές και οι εταιρείες ενέργειας επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην παραγωγή καθαρής ενέργειας για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο Sheffield επίσης είπε ότι η Pioneer με έδρα το Τέξας, εργάζεται για την ηλεκτροδότηση του στόλου της ώστε να μειώσει τις εκπομπές στην παραγωγή πετρελαίου.