Tο Perseverance Mars rover έγινε το πρώτο τεχνητό αντικείμενο που προσγειώθηκε στον κόκκινο πλανήτη από το Lander του Insight Mars το 2018. Ήταν το πρώτο rover που προσγειώθηκε από τότε που το Curiosity κατέβηκε το 2012. Η κάθοδος καθορίστηκε στον κρατήρα Jezero, βόρεια του Άρη. Η προσγείωση στον Άρη ήταν δύσκολη. Οι μηχανικοί του διαστήματος το αναφέρουν

ως επτά λεπτά τρόμου. Το rover χτύπησε την ατμόσφαιρα του πλανήτη ταξιδεύοντας με ταχύτητα περίπου 12.000 μίλια την ώρα (19.000 kmh), διασχίζοντας τον ουρανό καθώς η προστατευτική θερμική ασπίδα του βοήθησε να το επιβραδύνει. Στη συνέχεια, σε υψόμετρο περίπου 1 μιλίου (1,5 χλμ.), η μονάδα καθόδου πυροδότησε τους κινητήρες της, ενώ ένα νέο σχετικό σύστημα πλοήγησης εδάφους ξεκίνησε για να εντοπίσει ένα ασφαλές σημείο προσγείωσης. Ουσιαστικά, σάρωσε και ανέλυσε το έδαφος, με χάρτες στη βάση δεδομένων του για να προετοιμαστεί για το touchdown. Ένα αλεξίπτωτο διαμέτρου 70 ποδιών (21 μ.) άνοιξε για να επιβραδύνει περαιτέρω το σκάφος, φέρνοντας την κάθοδο του σε μια ανίχνευση, προτού κατέβει το rover στο έδαφος.

Το sky crane είναι το ίδιο σύστημα προσγείωσης που χρησιμοποιείται και από το Curiosity rover. Είναι ένα εντελώς αυτόνομο σύστημα σχεδιασμένο για μια ομαλή προσγείωση.

Το Perseverance Mars rover έγινε το πρώτο τεχνητό αντικείμενο που προσγειώθηκε στον κόκκινο πλανήτη από το Landight του Insight Mars το 2018. Ήταν το πρώτο rover που προσγειώθηκε από τότε που το Curiosity έπεσε το 2012. Η επιμονή ξεκίνησε στον κρατήρα Jezero, ακριβώς βόρεια του Άρη » ισημερινός.

Η προσγείωση στον Άρη είναι δύσκολη. Οι μηχανικοί του διαστήματος το αναφέρουν ως επτά λεπτά τρόμου. Το rover χτύπησε την αττική ατμόσφαιρα ταξιδεύοντας με ταχύτητα περίπου 12.000 μίλια την ώρα (19.000 kmh), διασχίζοντας τον ουρανό καθώς η προστατευτική θερμική ασπίδα του βοήθησε να το επιβραδύνει. Στη συνέχεια, σε υψόμετρο περίπου 1 μίλι (1,5 χλμ.), Η μονάδα καθόδου πυροδότησε τους κινητήρες της, ενώ ένα νέο σχετικό σύστημα πλοήγησης εδάφους ξεκίνησε για να εντοπίσει ένα ασφαλές σημείο προσγείωσης. Ουσιαστικά, σάρωσε και ανέλυσε το έδαφος παρακάτω, στη συνέχεια ταιριάζει με χάρτες στη βάση δεδομένων του για να προετοιμαστεί για το touchdown. Ένα αλεξίπτωτο διαμέτρου 70 ποδιών (21 μ.) Αναπτύχθηκε για να επιβραδύνει περαιτέρω το σκάφος, φέρνοντας την κάθοδο του σε μια ανίχνευση, προτού ο γερανός του ουρανού ξεκινήσει το καθήκον του να κατεβάσει το rover στο υπόλοιπο δρόμο προς το έδαφος.

Το sky crane είναι το ίδιο σύστημα προσγείωσης που χρησιμοποιείται από το Curiosity rover. Είναι ένα εντελώς αυτόνομο σύστημα σχεδιασμένο για να δίνει στους ταξιδιώτες μια απαλή, απαλή προσγείωση.