Η Vodafone δεσμεύτηκε σήμερα να μειώσει τις συνολικές παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε «καθαρό μηδέν» έως το 2040 και επιβεβαίωσε ότι οι στόχοι μείωσης του άνθρακα το 2030 έχουν εγκριθεί από την πρωτοβουλία Science Based Targets, σύμφωνα με τις μειώσεις που απαιτούνται για τη συνέχιση της θερμοκρασίας στους 1,5 ° C, πιο φιλόδοξος στόχος της συμφωνίας του Παρισιού.

Μέχρι το 2030, η Vodafone θα εξαλείψει όλες τις εκπομπές άνθρακα από τις δικές της δραστηριότητες και από την ενέργεια που αγοράζει και χρησιμοποιεί (Πεδίο εφαρμογής 1 και 2). Η Vodafone δεσμεύθηκε επίσης ότι έως το 2030 θα μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές άνθρακα από πηγές του Scope 3, συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών, όλων των αγορών αλυσίδας εφοδιασμού, της χρήσης των προϊόντων που έχει πουλήσει και των επαγγελματικών ταξιδιών.

Μέχρι το 2040, η Vodafone θα έχει εξαλείψει πλήρως τις εκπομπές Scope 3 - προωθώντας έως και δέκα χρόνια νωρίτερα την αρχική φιλοδοξία της Vodafone για το 2050 να φτάσει στο «καθαρό μηδέν» σε όλο το αποτύπωμα άνθρακα.