Άνθρωπος για τα δύσκολα ο Θόδωρος Σκυλακάκης καλείται να διαχειριστεί τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης (όταν έρθουν), ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, μετά την αναβάθμισή του από υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής στις 4 Αυγούστου. Πολιτικός με καθαρή φιλελεύθερη αντίληψη, δίνει μεγάλο βάρος στην προσωπική ευθύνη και θεωρεί εργαλείο προόδου τη δημιουργία. Στο νέο διπλό του ρόλο αναλαμβάνει τη διαχείριση των 72 δισ. ευρώ 

 

 

που εξασφάλισε η Ελλάδα από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και παράλληλα το ρόλο του επόπτη συντονιστή των άλλων πέντε κομβικών υπουργείων που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το όλο εγχείρημα.

Παράλληλα θα πρέπει να συμμετέχει και να παρακολουθεί τον σχεδιασμό και την εκτέλεση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2021-2027, το οποίο θα είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την επιχειρούμενη αλλαγή του οικονομικού μοντέλου που θα παρέχει σε έργα και δράσεις πόρους ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ.

Ο Θ. Σκυλακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα  και το 1981 αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (MBA) από το Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου και μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Βρετανική Εταιρεία Ερευνών Αγοράς (British Market Research Society) στην Έρευνα Αγοράς.

Το 2010 πήρε διδακτορικό με άριστα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την «κοινωνική ανοχή στη διαφθορά». Έχει εργαστεί στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας από το 1985 και ιδρύσει 3 εταιρείες στους κλάδους της επικοινωνίας (1994), της διαχείρισης κρίσεων (2000) και της αγροτικής παραγωγής & μεταποίησης (2014).

Διατέλεσε τελευταίος πρόεδρος του φιλελεύθερου κόμματος Δράση.

Έχει εκλεγεί  ευρωβουλευτής (2009-2014), μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) (2009-2011) και μέλος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (2011-2014).