Η ΔΕΗ αναμένεται να προχωρήσει πολύ σύντομα στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια 1000 φορτιστών δημόσιας χρήσης, που σχεδιάζει να εγκαταστήσει, όπως ανέφερε προ ημερών στη διάρκεια συνεδρίου, ο γενικός διευθυντής ηλεκτροκίνησης της Επιχείρησης, Κυριάκος Κοφινάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απώτερος στόχος της ΔΕΗ είναι η εγκατάσταση συνολικά 10.000 σημείων φόρτισης σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, η εγκατάσταση των φορτιστών αποτελεί ένα μικρό μόνο τμήμα του επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ για την ηλεκτροκίνηση, αφού στο επίκεντρο του σχεδιασμού της βρίσκεται επίσης η παροχή των σχετικών υπηρεσιών. 

Παράλληλα, ο κ. Κοφινάς επισήμανε ότι βάσει των μελετών της ΔΕΗ, δεν φαίνεται να υπάρχουν αρχικά θέματα διαθεσιμότητας δικτύου. "Προφανώς στο μέλλον, αφού μιλάμε για 10.000 σημεία φόρτισης, ίσως να υπάρχουν και περιπτώσεις που θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα", σχολίασε.

Την επίτευξη των στόχων για την ανάπτυξη των 1.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, νωρίτερα από τα τρία χρόνια, που περιγράφει η χθεσινή δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κατά την ανακοίνωση των μνημονίων συνεργασίας με τις εταιρίες ΑΒ, Fraport και Beat, επιδιώκει η δημόσια εταιρία.

Η δήλωση του κ. Κοφινά επιβεβαιώνει τα όσα είχε αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, για επίσπευση της ενσωμάτωσης των 1000 φορτιστών στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, ενώ ανάλογες προσδοκίες υπάρχουν και για τον έτερο μεγάλο στόχο, δηλαδή, τους 10.000 φορτιστές που αναμένεται να έχει επιτευχθεί μεταξύ 2024 -2025.

Η νέα διοίκηση της ΔΕΗ διαφοροποιείται από το επιχειρησιακό πλάνο ανάπτυξης της προηγούμενης και στοχεύει στην εγκατάσταση εκατοντάδων φορτιστών σε δημόσιους διαθέσιμους χώρους. Σύμφωνα με το σκεπτικό της, θα πρέπει να λάβει άμεσα αποφάσεις που θα την κάνουν να πρωταγωνιστήσει στην αναπτυσσόμενη νέα αυτή αγορά και μία από αυτές είναι να αναπτυχθεί σε χώρους όπου οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων θα κινούνται καθημερινά και θα μπορούν να τα φορτίσουν ανά πάσα στιγμή, όπως δείχνουν και οι συνεργασίες που έχει συνάψει με την ΑΒ Βασιλόπουλος, με την Fraport και τα 14 αεροδρόμια καθώς και με την εταιρεία ταξί, Beat.