Η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στα εγκαίνια της νέας επένδυσης του νέου ελάστρου, της Elval, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ, που την καθιστά τη δεύτερη βιομηχανία στην Ευρώπη από πλευράς δυνατότητας όγκου παραγωγής, πως αποτελεί «αφανή πυλώνα της ελληνικής βιομηχανίας»

καθώς και η εστίασή του στη σεμνότητα του προφίλ των ιδιοκτητών της, αποτελεί ένα είδος επιβράβευσης για μια εταιρεία που αναμένεται να καθοδηγήσει την αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας.

«Η ελληνική βιομηχανία υπάρχει και είναι εδώ, σε αυτή τη βιομηχανία με τη μεγάλη ιστορία και τις ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές», σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Ο Μιχαήλ Στασινόπουλος, έχει δηλώσει πρόσφατα: «Η βιομηχανία δεν είναι ένας κλάδος, αλλά πολλοί μαζί. Είναι αντιστάθμιση κινδύνου για την οικονομία».

Για το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Viohalco, η βιομηχανία είναι η τα αυτοκίνητα, τα αγαθά πολυτελείας, τα κατασκευαστικά υλικά, τα υλικά συσκευασία. Με την ανάπτυξη δημιουργούνται πολλές συνέργειες μεταξύ όλων αυτών αλλά και με τον τουρισμό. Γι αυτό και η βιομηχανία είναι ένας κλάδος μειωμένου ρίσκου, γιατί με τόσο διαφορετικές δραστηριότητες, τελικά το ρίσκο εξουδετερώνεται.

«Στη βιομηχανία τα ρίσκα αλληλοεξουδετερώνονται. Είναι hedged και από μόνη της. Για αυτό και μπορεί να προσφέρει τη σταθερότητα σε μια οικονομία για να αντέξει κρίσεις. Προσφέρει τη δύναμη στην οικονομία να έχει σταθερότητα και να εξουδετερώνει άλλα ρίσκα», υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του. 

Αναφερόμενος στα εμπόδια που αντιμετωπίζει η βιομηχανία, εστιάζει  στην απουσία κινήτρων για επενδύσεις, στο υψηλό μη μισθολογικό κόστος, στο υψηλό ενεργειακό κόστος και στην κακή λειτουργία της αγοράς ενέργειας, το αναχρονιστικό και χωρίς ευελιξία ωράριο εργασίας.

Για τον κ. Στασινόπουλο, η βιομηχανική παραγωγή αγαθών που πωλούνται διεθνώς, έχει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσει την προστιθέμενη αξία της οικονομίας και να γίνει σημαντικός άξονας ανάπτυξης της καινοτομίας και της πράσινης οικονομίας.

Ο ίδιος, προτείνει στην κυβέρνηση να υιοθετήσει μια πιο εξειδικευμένη προσέγγιση και μελετώντας κάθε ένα βιομηχανικό τομέα να μπορέσει να εστιάσει και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για την χώρα.

«Η επένδυση, τόνισε, αποτελεί έμπρακτη απάντηση στην αμφισβήτηση της δυνατότητας της χώρας να έχει σύγχρονη βιομηχανία, η οποία δεν έχει ανάγκη από δεκανίκια αλλά από μια βιομηχανική πολιτική που παρέχει υγιείς βάσεις για ανάπτυξη», είπε, στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, στις 15/7, στα Οινόφυτα  

Ποιός είναι ο Μιχάλης Στασινόπουλος

Ο κ. Στασινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και κάτοχος πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το London School of Economics (1989), με μεταπτυχιακές σπουδές στα Ναυτιλιακά, στο Διεθνές Εμπόριο και στα Χρηματοοικονομικά στο City University’s Business School στο Λονδίνο.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Viohalco SA από το 2013.

Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελβάλ Α.Ε. για 11 χρόνια. Συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ από το 2016 έως σήμερα, και στο παρελθόν κατά τα έτη 1996- 2006.

 

Είναι, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Ελληνική Παραγωγή.»