ΗΠΑ: Αύξηση στα Εμπορικά Αποθέματα Αργού Παρά τις Αντίθετες Προσδοκίες της Αγοράς

ΗΠΑ: Αύξηση στα Εμπορικά Αποθέματα Αργού Παρά τις Αντίθετες Προσδοκίες της Αγοράς
energia.gr
Παρ, 10 Ιουλίου 2020 - 14:55

Τα αμερικανικά εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν παρά τις προσδοκίες της αγοράς για πτώση την περασμένη εβδομάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (ΕΙΑ) των ΗΠΑ την Τετάρτη. Ειδικότερα, τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια, ή 1,1%, φτάνοντας τα 539,2 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ. Η προσδοκία της αγοράς, ωστόσο, ήταν μείωση 3,1 εκατομμυρίων βαρελιών

Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα εμπορικά αποθέματα αργού, αυξήθηκαν κατά 0,6 εκατομμύρια βαρέλια, ή 0,1%, φτάνοντας τα 656 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιουλίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Τα αποθέματα βενζίνης, από την άλλη πλευρά, μειώθηκαν κατά 4,8 εκατομμύρια βαρέλια, ή 1,9%, στα 251,7 εκατομμύρια βαρέλια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η προσδοκία της αγοράς ήταν μείωση 2.000 βαρελιών. Την προηγούμενη εβδομάδα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια.

Ελαφρά αύξηση για την παραγωγή αργού

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,42 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), ανερχόμενα σε 7,39 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιουλίου, ενώ οι εξαγωγές αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 705.000 bpd στα 2,38 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε ελαφρώς κατά 36.000 bpd σε περίπου 11 εκατομμύρια bpd για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιουλίου.

Η παραγωγή αργού αναμένεται να ανέλθει στα 11,6 εκατομμύρια bpd το 2020, σύμφωνα με την έκθεση της Υπηρεσίας αναφορικά με τις βραχυπρόθεσμες ενεργειακές προοπτικές για τον Ιούλιο.

Η χώρα ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία και μετά τη Ρωσία, το Νοέμβριο του 2018 και είναι έκτοτε ο μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου στον κόσμο.