ΗΠΑ: Κλείνουν οι Στρόφιγγες σε Αγωγό Πετρελαίου για Περιβαλλοντικούς Λόγους- Αντιδρά η Εταιρεία

ΗΠΑ: Κλείνουν οι Στρόφιγγες σε Αγωγό Πετρελαίου για Περιβαλλοντικούς Λόγους- Αντιδρά η Εταιρεία
energia.gr
Παρ, 10 Ιουλίου 2020 - 10:57

Στις 6 Ιουλίου, το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια διέταξε να κλείσει ο αγωγός Ντακότα (DAPL) έως τις 5 Αυγούστου. Το δικαστήριο διέταξε την τοπική κυβέρνηση να διενεργήσει αυστηρή περιβαλλοντική επανεξέταση. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της DAPLS στο Ντάλας, Energy Transfer LP, αρνείται να το πράξει

Ο DAPL είναι ένας αγωγός πετρελαίου μήκους 1.172 μιλίων που τρέχει από τη Βόρεια Ντακότα προς το Ιλινόις. Η τοπική κυβέρνηση θα εξετάσει τους κινδύνους που θέτει ο αγωγός DAPL στην περιοχή Standing Rock Sioux Tribe, η κάτοικοι της οποίας αγωνίζονται κατά του αγωγούαπό το 2016.

Σε αντίθεση πάντως με την απόφαση, ο εκπρόσωπος της Energy Transfer Vicki Granado σε ένα email στο Bloomber τονίζειο ότι 

«Πιστεύουμε ότι ο [δικαστής James E. Boasberg] υπερέβη την εξουσία του και δεν έχει τη δικαιοδοσία να κλείσει τον αγωγό ή να σταματήσει τη ροή αργού πετρελαίου.»

Η εταιρεία από την πλευρά της έχει αρκετές επιλογές για να ανακόψει την επιβολή της δικαστικής απόφασης λοπως να ζητήσει από το Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια να αναστείλει την απόφαση και συνεχίσει τις έφεσεις. Εάν αποτύχουν αυτές οι προσπάθειες, μπορεί να ζητήσει και από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να παρέμβει. Σε διαφορετική περίπτωση η παραβίαση δικαστικής απόφασης σημαίνει πρόστιμα ή φυλάκιση.