Η τηλεφωνική επικοινωνία του Ερντογάν με τον Κυρ. Μητσοτάκη την Παρασκευή οφείλεται στην «λίστα ασφαλών προορισμών» της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, καθώς οι Γερμανοί κρατούν κλειστά τα σύνορα και θα συνεχίσουν ν’ απαγορεύουν την μετάβαση Γερμανών τουριστών στην Τουρκία. Ως αποτέλεσμα, ο Τουρισμός της γείτονος καταρρέει και μαζί του το γόητρον του Τούρκου προέδρου. 

Έτσι ο Ερντογάν, που απειλούσε την Ελλάδα με πόλεμο, ηναγκάσθη να προσφύγει στις υπηρεσίες του Έλληνος πρωθυπουργού, με την ελπίδα ότι το Ευρωπαϊκό  «εμπάργκο» της χώρας του θα χαλαρώσει και οι Τούρκοι θα επιτραπεί να επισκέπτονται την Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά από της 24ης Ιανουαρίου 20 που ο Ερντογάν απευθύνεται στον Κυρ. Μητσοτάκη προσωπικώς και όχι μέσω του γνωστού περιβάλλοντος των κεκρακτών του. Μετά την 6μηνο κλιμάκωση της εντάσεως, αντελήφθη, ότι η σκληρά γλώσσα δεν πτοεί την Ελληνική κυβέρνηση και είναι η δευτέρα φορά από του περασμένου Φεβρουαρίου, που υφίσταται μία ταπείνωση. Την πρώτη στον Έβρο όπου τα σχέδια του με πτωχοδιαβόλους πνίγησαν στα νερά του  ποταμού και η δεύτερη τώρα, που ζητεί βοήθεια της Ελλάδος την οποία υποτίθεται θα «γονάτιζε» κατά τους πολεμοκάπηλους Ακάρ-Τσαβούσογλου.

Η Πείρα δείχνει ότι η Τουρκία μπλοφάρει και όταν βρει αντίσταση κάνει πίσω. Η Γνώση αποκαλύπτει ότι ο Ερντογάν δεν έχει την πρόθεση να επιτεθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην ΑΟΖ κι’ ό,τι κάνει  είναι για την δημιουργία εντυπώσεων, μήπως και αποσπάσει κάτι τι.

Με δυόμιση πολέμους στην πλάτη, έναν στην Συρία, έτερον στην Λιβύη και άλλον μισόν με του Κούρδους στο εσωτερικό και στο βόρειο Ιράκ, οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις - ήδη αποδεκατισθείσες από το Γκιουλενικό κίνημα του Ιουλίου 2016 - δεν αντέχουν κι’ άλλο μέτωπο. Όσα καμώνονται ότι κάνουν στην Μεσόγειο θάλασσα είναι του ελαφρού θεάτρου και εκ  του ασφαλούς γιατί ξέρουν ότι οι Ιταλοί και οι Γάλλοι, γνωστοί ως «έμποροι των εθνών», δεν θέλουν να ζημιώσουν τα συμφέροντα τους στην Τουρκία που την έχουν δανείσει άλλωστε υπερμέτρως και κινδυνεύουν να μην πληρωθούν.

Συνεπώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να βιασθεί. Ο χρόνος εργάζεται υπέρ αυτού και προς το συμφέρον της Ελλάδος. Εάν ο Ερντογάν συνεχίσει την συζήτηση είναι αποδεκτός, εφ΄όσον δεν θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και δεν προσβάλλει τον Ελληνισμό, περιλαμβανομένης της Αγιασοφιάς και Κύπρου, οπότε αξίζει της αρωγής που ζητεί.

Εάν όμως επαναλάβει τους τυχοδιωκτισμούς του, πρέπει να ξέρει ότι ο μεν Κυριάκος θα του κλείσει το τηλέφωνο, ο δε Ελληνικός στρατός θα του δώσει το κατάλληλο μάθημα. Όπως στον έρωτα έτσι και στην διπλωματία  η υπομονή δικαιώνει.

Εν τω μεταξύ ας κοιτάξουμε τα του οίκου μας. Σωστή η απόφαση του κ. Μάκη Βορίδη να απαλλάξει τους αγρότες μας από τον φόρο επιτηδεύματος που είχε σκαρφιστεί ο σ. Τσίπρας με φορομπήχτες του και ας επιταχυνθεί ο εμπλουτισμός του Ναυτικού μας με νέες πυραυλικές μονάδες. Αν ο Μακρόν είναι πράγματι φίλος, ας μας δανείσει μία φρεγάτα και εν συνεχεία «τα βρίσκουμε» αντί να τις σπαταλά σε εκνευριστικές νηοψίες στον κόλπο της Σύρτης.