Η Tesla στοχεύει να λανσάρει μια νέα μπαταρία χαμηλού κόστους και μεγάλης διάρκειας ζωής για το μοντέλο 3 στην Κίνα, η οποία θα μπορούσε να φέρει το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων της στα ίδια επίπεδα με αυτά των συνβατικών οχημάτων, σύμφωνα με αναφορές. Η νέα μπαταρία λέγεται ότι έχει διάρκεια ζωής ενός εκατομμυρίου μιλίων ή 1,6 εκατ. χιλιομέτρων πριν χρειαστεί να αντικατασταθεί. Οι μπαταρίες μετά το τέλος της ζωής τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση ισχύος για την εταιρεία ενέργειας National Grid.

 

Οι τελικές προδιαγραφές για τις νέες μπαταρίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, το Reuters ανέφερε ότι στις κυψέλες θα  χρησιμοποιούνται στοιχεία με χαμηλή περιεκτικότητα κοβαλτίου ή χωρίς κοβάλτιο, καθώς και χημικά πρόσθετα και επικαλύψεις που θα επιτρέψουν στην μπαταρία να αποθηκεύει περισσότερη ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να την κάνει πιο ανθεκτική στην πίεση της ταχείας φόρτισης .

Ο Elon Musk, υποσχέθηκε να αποκαλύψει την τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας μπαταριών της Tesla σε μια ειδική εκδήλωση αργότερα αυτό το μήνα. Ωστόσο, η πανδημία coronavirus και οι τρέχοντες παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα μπορούσαν να αναβάλουν την εκδήλωση για λίγο αργότερα φέτος.

Η Tesla θα εισαγάγει επίσης μια νέα, πολύ αυτοματοποιημένη διαδικασία κατασκευής μπαταριών που θα μειώσει το κόστος εργασίας και θα αυξήσει την παραγωγή, για να τροφοδοτήσει τη ζήτηση σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Κίνα. Τα κελιά θα κατασκευαστούν στα επερχόμενα «Terafactories» της εταιρείας, τα οποία λέγεται ότι είναι 30 φορές μεγαλύτερα από το υπάρχον Gigafactory της εταιρείας κοντά στο Reno της Νεβάδας.

Όλα αυτά τα σχέδια θα τροφοδοτήσουν τον τελικό στόχο της Musk να γίνει παγκόσμιος προμηθευτής ενέργειας. Η Tesla υπέβαλε πρόσφατα αίτηση για άδεια βρετανικού παρόχου ενέργειας, η οποία θα μπορούσε να δει την εταιρεία να υποστηρίζει το National Grid χρησιμοποιώντας τις ίδιες μπαταρίες με τα ηλεκτρικά της οχήματα. Η Tesla θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει το λογισμικό διαχείρισης ενέργειας, Autobidder, στους ιδιοκτήτες σπιτιού στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος της διαδικασίας.