Μήνυμα του Υπουργού ΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη, για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000.

Μήνυμα του Υπουργού ΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη, για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000.
energia.gr
Πεμ, 21 Μαΐου 2020 - 11:00

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης στέλνει το δικό του μήνυμα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον νέο νόμο για το περιβάλλον. Υπεραμυνόμενος των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, επισήμανε ότι στο νομοσχέδιο εφαρμόστηκαν οι καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές για θέματα περιβάλλοντος.

 

Ο κ Χατζηδάκης στο βίντεο αναφέρει τα εξής:

«Natura, φύση, το μέλλον μας. Το μέλλον των παιδιών μας. Το μέλλον του δικού μου παιδιού. Γι' αυτό νοιαζόμαστε ιδιαίτερα για τη φύση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτό κάναμε και με τον τελευταίο περιβαλλοντικό νόμο. Ξέρω, βέβαια, ότι ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του για αυτόν τον νόμο. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει», αναφέρει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο κ. Χατζηδάκης και προσθέτει:

«Εφαρμόσαμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές: Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις Natura, Διαχειριστικά Σχέδια από το υπουργείο και Προεδρικά Διατάγματα από το Συμβούλιο της Επικρατείας».

«Νοιαζόμαστε για τη φύση. Όχι γιατί θέλουμε να είμαστε τα καλά παιδιά της Ευρώπης, αλλά γιατί νοιαζόμαστε για τα δικά μας παιδιά», καταλήγει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.