Τα χαλκευμένα αστυνομικά μέτρα ελάχιστα βοηθούν την αναχαίτηση της  Πανδημίας ενώ παρακωλύουν την ομαλή ζωή. Η διάσωση της χωρικής οικονομίας χρειάζεται πλήρη ελευθερία κι’ από 50 έως 100 δισ. ευρώ  ά μ ε σ α , με σκοπό την: 1. Αντιστάθμιση της απωλείας μισθών και κλεισίματος επιχειρήσεων, με δημόσια κεφάλαια. 2. Κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο για την σωτηρία (bailout) των ιδιωτικών επιχειρήσεων της χώρας και απόρριψη της δήθεν «ηθικής βλάβης» (moral hazard) από τον δημόσιο δανεισμό, για διάσωση θέσεων εργασίας.

 

3. Μαζική στροφή στις δημόσιες επενδύσεις, ιδίως της δημοσίας υγείας, για την περίθαλψη των ασθενών και  καταπολέμηση του Κινεζικού ιού.

4. Σοβαρά δημογραφικά κίνητρα στις Ελληνίδες μητέρες (*).

-Πού θα βρεθούν τα λεφτά;

1.Από δάνεια και εγγυήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητος. 2.Απαλλαγή από της πληρωμής του «πρωτογενούς πλεονάσματος» αφού κατηργήθη το Γερμανικής εμπνεύσεως «σύμφωνο (από)Σταθερότητος και (αντι)Αναπτύξεως». 3.Διακοπή των «μπιρ-παρά» ιδιωτικοποιήσεων, που επέβαλε το παράνομο ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ στην Ελλάδα. 4.Άντληση κεφαλαίων από τα 43 δισ. ευρώ διαθέσιμα του Ελληνικού ταμείου (30 δισ. ευρώ του «μαξιλαριού» στο ΕΜΣ και 13 δισ., της «ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΚΤ). 5.Επαναφορά της αξιώσεως πληρωμής των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων τώρα που η φράου Μέρκελ εγκατέλειψε την ανεγκέφαλη θεωρία του «ισοσκελισμένου προϋπολογισμού».

Η κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας καθίσταται εξόχως κρίσιμος με την Πανδημία, ύστερα από 11ετία «μέτρων» λιτότητος, αποεπενδύσεως και δημογραφικής συρρικνώσεως.

Σήμερα δεν πρόκειται απλώς περί Υφέσεως, που «προβλέπει» ο κ. Γιαννάκης Στουρνάρας αλλά για τον κίνδυνο καταστροφής του παραγωγικού ιστού της χώρας - όσου, τέλος πάντων, απέμεινε από την λαίλαπα της εντάξεως στην ΕΕ και την ευρωζώνη.

Ομιλούμε για απώλεια του 80% του εισοδήματος των αυτοαπασχολουμένων, 30% ανεργία των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα και πτώση των Τουριστικών εισπράξεων 90% κατά το πρώτο 6μηνο ε.έ.

Κάθε ευρώ που χάνεται από την νέα γενεά «κόκκινων δανείων» πρέπει να αντικαθίσταται από την ΕΚΤ. Διαφορετικά το Τραπεζικό σύστημα της χώρας θα καταρρεύσει και θα υποστούμε νέα ανακοπή της οικονομίας, χειροτέρα του 2010.

Τα επιδόματα ανεργίας πρέπει να διπλασιασθούν, οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ακινήτου περιουσίας ν’ ανασταλούν για το δεύτερο εξάμηνο και οι εισφορές της κοινωνικής ασφαλείας να αναληφθούν από το κράτος για το τρίμηνο και μετά …βλέπουμε.

Η κρατική μεταφορά εισοδήματος 1.000 ευρώ μηνιαίως στα νοικοκυριά, που έχουν απωλέσει κάθε πόρο σε όλη την επικράτεια και η υπόσχεση της κυβερνήσεως για το «δώρο του Πάσχα» των 800 ευρώ και στους γενναίους μας Ακρίτες που προστατεύουν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, είναι εκ των ων ουκ άνευ κ. Μητσοτάκη.

(*) Στοχευμένη μηνιαία ενίσχυση για τις νέες γεννήσεις 200 ευρώ για το πρώτο παιδί, 150 για το δεύτερο, 100 για το τρίτο. Δωρεάν κατοικία για άπορες Ελληνικές πολύτεκνες οικογένειες. Βρεφονηπιακοί σταθμοί συνεχούς λειτουργίας από 6 π.μ. έως 23 μμ επί 6ημέρες εβδομαδιαίως. Παρασημοφόρηση πολυτέκνων μητέρων από την πρόεδρο της δημοκρατίας. Κόστος προγράμματος 1.4 δισ. ετησίως μετά τριετίαν. Η Κα Βαρδινογιάννη θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής του.