7ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου: Επί Τάπητος Όλα τα Καίρια Ενεργειακά Ζητήματα στην Περιοχή

7ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου: Επί Τάπητος Όλα τα Καίρια Ενεργειακά Ζητήματα στην Περιοχή
energia.gr
Παρ, 13 Μαρτίου 2020 - 20:21

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 5 Δεκεμβρίου 2019, το 7ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου στο ξενοδοχείο The Landmark στη Λευκωσία, με διοργανωτές το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την εταιρεία fmw financial media way. Στο Συμπόσιο με θέμα «Τα επόμενα Βήματα στη Σκακιέρα της Ενέργειας»

συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της Κύπρου. Κεντρικός ομιλητής, όπως κάθε χρόνο ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και οι Υπουργοί Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης και του Ισραήλ Δρ. Yuval Steinitz.

Ακόμα στο Συμπόσιο παρουσίασαν τα νέα σχέδιά τους για την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου οι εταιρείες που έχουν πάρει άδειες για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, διεθνείς διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της ενέργειας, ακαδημαϊκοί και άλλοι παράγοντες από τον πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν, επίσης, οι τοποθετήσεις εκπροσώπων της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, της ΡΑΕΚ και της ΔΕΦΑ, οι οποίοι είχαν προσκληθεί για να αναπτύξουν θέματα της αρμοδιότητας τους. Στη συνέχεια εκπρόσωποι εταιρειών που εμπλέκονται στα ενεργειακά έργα της Κύπρου  παρουσιάσουν τα σχέδια, τις επιδιώξεις τους και τους προβληματισμούς τους.

Οι ενότητες του Συμποσίου παρουσιάστηκαν σε τρείς συνεδρίες που περιελάμβαναν Έρευνες και Αξιοποίηση Yδρογονανθράκων, με συντονιστή τον κ. Κωστή Σταμπολή, Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του ΙΕΝΕ, Ηλεκτρισμό, με συντονιστή τον κ. Χριστόδουλο Δήμα, Μέλος ΔΣ & Πρόεδρος Επιτροπής Γεωπολιτικής ΙΕΝΕ και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Ενεργειακή Αποδοτικότητα, με συντονιστή τον κ. Κώστα Θεοφύλακτο, Πρόεδρο της Επιτροπής Ενεργειακής Αποδοτικότητας και Γενικός Γραμματέας, ΙΕΝΕ.