Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει και σήμερα την καθοδική πορεία της, καθώς υποχωρoύσε σε ποσοστό άνω του 4% με το άνοιγμα της αγοράς στην Νέα Υόρκη, λόγω των φόβων ότι η εξάπλωση της επιδημίας του Covid-19 στον κόσμο, θα έχει επιπτώσεις στην παγκόσμια κατανάλωση του μαύρου χρυσού.

Περί τις 16.50 (ώρα Ελλάδας) η τιμή του Brent, που θεωρείται το διεθνές benchmark, για παραδόσεις Απριλίου, κυμαινόταν στα 51,27 δολάρια το βαρέλι, στην αγορά του Λονδίνου, ήτοι, μειωμένη κατά 4,04% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Τετάρτης.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του αμερικανικού αργού WTI, επίσης για παραδόσεις Απριλίου, είχε πέσει στα 46,31 δολάρια, μειωμένη κατά 4,97%.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι τιμές είχαν υποχωρήσει ακόμη και στα 51,13 και 46,14 δολάρια αντίστοιχα, τουτέστιν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη Δεκεμβρίου 2018 και τις αρχές Ιανουαρίου του 2019.

Η εξάπλωση του κοροναϊού προκαλεί ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης παγκοσμίως, μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και περιορισμό των ταξιδιών, γεγονός που έχει επιπτώσεις στη ζήτηση και κατά συνέπεια στην τιμή» του πετρελαίου, εξήγησε ο Μάικλ Χιούσον, αναλυτής της CMC Markets.

Ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλον τον κόσμο. Εκτός της Κίνας έχουν καταγραφεί περίπου 3.600 κρούσματα και περισσότεροι από 50 νεκροί. Στην Κίνα τα κρούσματα ανέρχονται στα 78.000 και οι νεκροί στους 2.744.