Με αφορμή τους νέους υψηλούς στόχους της ΕΕ μέχρι το 2030, την πρόσφατη αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την ενεργειακή αποδοτικότητα, και την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην εξοικονόμηση ενέργειας, το ΙΕΝΕ διοργανώνει ένα ολοήμερο συνέδριο με στόχο τη σφαιρική ενημέρωση και αξιολόγηση της κατάστασης. Με ειδική αναφορά στα δημόσια κτίρια

τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις και με την συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών, διεθνών οργανισμών, έμπειρων στελεχών της αγοράς και εκπροσώπων της βιομηχανίας, το συνέδριο θα επιδιώξει να χαρτογραφήσει τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και να διατυπώσει εκτιμήσεις για τις επερχόμενες αλλαγές σε θεσμικό, τεχνικό και επενδυτικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, το συνέδριο θα εξετάσει το θέμα της ενεργειακής φτώχειας, την ενεργειακή αποδοτικότητα ως εργαλείο για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, το Ευρωπαϊκό και ελληνικό θεσμικό πλαίσιο. Το συνέδριο θα επικεντρώσει, επίσης, την προσοχή του στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενεργειακή αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και τον ρόλο των κτιρίων του Δημοσίου Τομέα, της Βιομηχανίας και των Επιχειρήσεων.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο  Ίδρυμα Ευγενίδου, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, και θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της Essencon, της Elval Colour και της Kyriakides Georgopoulos Law Firm, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι το energia.gr και το energypress.

Για περισσότερες λεπτομέρειες όπως και το πρόγραμμα του συνεδρίου, μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ