Παραμένουν οι Διαφωνίες ΕΛΠΕ -Edison για τη Διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Παραμένουν οι Διαφωνίες ΕΛΠΕ -Edison για τη Διεκδίκηση της  ΔΕΠΑ Εμπορίας
Του Αδάμ Αδαμόπουλου
Τρι, 14 Ιανουαρίου 2020 - 17:20

Μετέωρη είναι ακόμη η στάση της Ελληνικά Πετρέλαια και της Edison, αναφορικά με τη λήψη της απόφασης που αφορά στο αν θα υποβάλλουν από κοινού πρόταση για τη διεκδίκηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΕΠΑ Εμπορίας. 

Ο χρόνος τρέχει, με το ΤΑΙΠΕΔ να προγραμματίζει την προκήρυξη του διαγωνισμού το αργότερο έως τα τέλη του μήνα, με την προθεσμία υποβολής προτάσεων να υπολογίζεται για τον προσεχή Μάρτιο.

Όπως πληροφορήθηκε το energia.gr, οι δύο εταιρείες οι οποίες ελέγχουν από κοινού την Elpedison, αφόρου αποχώρησε η Ελλάκτωρ, δεν φαίνεται να έχουν συμφωνήσει, επί του παρόντος επί του θέματος, καθότι  διαφωνούν τόσο όσον αφορά στη μετοχική σχέση που θα διέπει τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, όσο και ως προς τη δομή που θα διέπει το νέο εταιρικό σχήμα, στην περίπτωση που αποκτήσουν την επιχείρηση φυσικού αερίου.

Εν τούτοις, παρά τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει και συντηρούνται, υπάρχει αισιοδοξία ότι στο τέλος θα υπάρξει συμβιβασμός απόψεων που θα επιτρέψει την από κοινού διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Θυμίζουμε ότι οι εταίροι στην Elpedison που έχουν προσδώσει  βαρύτητα στην ανάπτυξη της εταιρείας παραγωγής και προμήθειας ρεύματος και φυσικού αερίου, υποστηρίζουν, σε όλους τους τόνους, ότι δεν τίθεται ζήτημα ρήξης μεταξύ τους, σε περίπτωση που δεν συμφωνήσουν για την από κοινού διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας.