Πνιγόμαστε από Μπουκάλια -Δείτε Πόσο Ρυπαίνουν την Ελλάδα οι Πολυεθνικές Εταιρείες

Πνιγόμαστε από Μπουκάλια -Δείτε Πόσο Ρυπαίνουν την Ελλάδα οι Πολυεθνικές Εταιρείες
Δευ, 16 Δεκεμβρίου 2019 - 19:20

Δύο δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια είναι αρκετά για να καλύψουν ολόκληρη την έκταση της Αλοννήσου! Όσα δηλαδή, πουλάνε οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές μπουκαλιών PET στην Ελλάδα ΚΑΘΕ χρόνο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Plastics Europe, αποκαλύπτεται η σοβαρότητα της κατάστασης, αφού η πλειοψηφία των μπουκαλιών PET καταλήγει σε θάλασσες, ποτάμια, δάση και άλλα μέρη της χώρας μας, καθώς μόνο το 17% αυτών ανακυκλώνονται. Και δυστυχώς, ούτε η ανακύκλωση αποτελεί μόνιμη λύση, αφού τα πλαστικά αντικείμενα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά για να παράξουν παρόμοιο τύπο προϊόντος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, κάθε άνθρωπος καταναλώνει εβδομαδιαίως περίπου 5 γραμμάρια πλαστικού λόγω της ρύπανσης των πλαστικών, ποσότητα που ισοδυναμεί με μία τραπεζική κάρτα! Από την άλλη, τα κουτάκια αλουμινίου είναι ένα από τα πιο ανακυκλώσιμα υλικά και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν άπειρες φορές.

Στην πραγματικότητα, η Ένωση Αλουμινίου της Αμερικής λέει πως μέσα σε ένα διάστημα 60 ημερών, μετά το πέταγμα της αλουμινένιας συσκευασίας, αυτή θα ξαναβρεθεί στο ράφι με τη μορφή νέου προϊόντος.