Η Εντυπωσιακή Πλωτή Μονάδα FPSO της Energean Παρουσιάστηκε στο 24ο "Ενέργεια & Ανάπτυξη"

Η Εντυπωσιακή Πλωτή Μονάδα FPSO της Energean Παρουσιάστηκε στο 24ο Ενέργεια & Ανάπτυξη
energia.gr
Τρι, 26 Νοεμβρίου 2019 - 18:21

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι στο 24ο Εθνικό Συνέδριο "Ενέργεια & Ανάπτυξη" του ΙΕΝΕ, τις εργασίες της 4ης συνεδρίας, που αποδείχτηκε ιδιαίτερα διαφωτιστική και υπήρξε από τις πλέον δημοφιλείς, καθώς επικεντρώθηκε 

στις επενδύσεις στις ενεργειακές υποδομές. Ο κ. Δημήτρης Γόντικας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, παρουσίασε τα έργα ανάπτυξης φυσικού αερίου της εταιρείας, στα πεδία Karish και Tanin, στο Ισραήλ, καθώς και ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που δείχνει τα στάδια κατασκευής της Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO), η οποία είναι σε θέση, όπως είπε, όχι μόνο να διασυνδέεται μέσω αγωγών, με τις χερσαίες και υποδομές και τις υφιστάμενες υποθαλάσσιες εγκαταστάσεις στα τεμάχια Karish και Tanin στο Ισραήλ, αλλά, μέσω ειδικών προεκτάσεων, και με άλλα θαλάσσια κοιτάσματα στην περιοχή.  

Ο κ. Γόντικας ανέφερε, ακόμη, ότι στόχος της Energean είναι η διάθεση της επιπλέον ετήσιας δυναμικότητας 3,4 δισ. κυβικών μέτρων του FPSO μεσοπρόθεσμα, εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τα οικονομικά της μεγέθη.

Το κόστος κατασκευής της Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) “Energean Power” της Εnergean, ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια, ενώ είναι η πρώτη του είδους που εγκαθίσταται στην Ανατολική Μεσόγειο. Από τις αρχές του 2021, το Energean Power θα έχει τη δυνατότητα να εφοδιάζει την αγορά του Ισραήλ και άλλες γειτονικές αγορές, με μέχρι και 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.