O Πιέρρος Χατζηγιάννης είναι από τα τέλη Οκτωβρίου, ο νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής Α.Ε.), που αποτελεί 100% θυγατρική της ΔΕΠΑ. Ο κ. Χατζηγιάννης, είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 

& Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος MSc στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά & Χρηματοοικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εμπειρία άνω των 15 ετών στο χώρο του φυσικού αερίου και των πετρελαιοειδών.

Έχει διατελέσει Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), ενώ επί σειρά ετών υπήρξε Επικεφαλής των Οργανωτικών Μονάδων Διαχείρισης Συμβάσεων και Τιμολόγησης.

Στην πολυετή δραστηριοποίησή του στο φυσικό αέριο έχει ασχοληθεί ενεργά με ρυθμιστικά και οικονομικά θέματα αγοράς φυσικού αερίου. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως διοικητικός στέλεχος και επιβλέπων μηχανικός σε  κατασκευαστικές εταιρείες, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μεγάλα ενεργειακά έργα σε όλη τη χώρα. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε έργα πληροφορικής, όπου μεταξύ άλλων σχεδίασε και υλοποίησε το Πιλοτικό Πληροφοριακό Σύστημα Ρυθμιζόμενων Υπηρεσιών Φυσικού Αερίου.

Επίσης, είναι Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στο Τεχνικό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας. 

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής) Α.Ε., από τις 2 Ιανουαρίου 2017 λειτουργεί ως ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην Αττική, στο πλαίσιο των διατάξεων του Ν.4001/2011 σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το νέο νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου αναδιαμορφώθηκε και πλέον οι δραστηριότητες διανομής και εμπορίας, όπως αυτές εφαρμόζονταν μέχρι πρόσφατα από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, διαχωρίστηκαν και δημιουργήθηκαν δύο αυτόνομες διοικητικά και λειτουργικά εταιρείες.

Κύρια δραστηριότητα της ΕΔΑ Αττικής είναι η λειτουργία, η συντήρηση και η ανάπτυξη του δικτύου διανομής στην Αττική, καθώς και η σύνδεση των κατοίκων του λεκανοπεδίου με τρόπο ασφαλή και αποδοτικό. Η λειτουργία της εταιρείας είναι ρυθμιζόμενη και διέπεται από τις αρχές της διαφανούς και αμερόληπτης μεταχείρισης των παραγόντων της αγοράς και της ισότιμης πρόσβασης των χρηστών του δικτύου σε αυτό.

Μέσα από το έργο της, η εταιρεία αποσκοπεί στην απρόσκοπτη και ομαλή τροφοδοσία των καταναλωτών της Αττικής, την ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία των υποδομών φυσικού αερίου, την παροχή σύγχρονων και αποδοτικών λύσεων προς τους πελάτες της και την ευρύτερη προώθηση και ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.