Το H-Aero είναι ένα μικρό, γεμάτο με ήλιο υβριδικό όχημα. Από τις 28 έως τις 31 Οκτωβρίου, οι επιβάτες του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης το είδαν να πετάει σχεδόν αθόρυβα από πάνω τους και να επιτηρεί τον τερματικό σταθμό 2. Εχει την έγκριση να πετάει πάνω από τους ανθρώπους και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός μπαλονιού, αεροπλάνου και ελικόπτερο σε ένα ενιαίο σύστημα, ενώ χρησιμοποιεί μια θερμική κάμερα απεικόνισης για τη μετάδοση εικόνων του τερματικού. 

Η Fraport AG ένωσε τις δυνάμεις της με την εταιρεία start-up Hybrid-Airplane Technologies GmbH για να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις αξιολογώντας εάν το αεροσκάφος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ελέγχους στα τερματικά.

Το H-Aero έχει την έγκριση να πετάει πάνω από τους ανθρώπους και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός μπαλονιού, αεροπλάνου και ελικόπτερο σε ένα ενιαίο σύστημα. Το υβριδικό όχημα μπορεί να εκτελεί μια κάθετη απογείωση όπως ένα ελικόπτερο, για παράδειγμα. Διαθέτει ένα γεμάτο με ήλιο μπαλόνι με σχήμα φακού που το κρατάει στον αέρα καθώς και πτέρυγες που μπορούν να περιστρέφονται κατά 270 ° για να το κατευθύνουν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η ιδέα πίσω από τη δοκιμή του, είναι να διευκολύνει τη ζωή των εργαζομένων που εκτελούν ελέγχους στους τερματικούς σταθμούς. Αντί να πρέπει να επιθεωρήσουν τις μεγάλες τερματικές αίθουσες με τα πόδια, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ελέγχουν τους χώρους από την άνεση των γραφείων τους με τη βοήθεια εικόνων από την κάμερά του  και να το χρησιμοποιούν για να αναφέρουν τυχόν απαραίτητες εργασίες καθαρισμού ή επισκευών. Ο ευκολότερος προσδιορισμός των συμβάντων θα συμβάλει στην ασφάλεια της κυκλοφορίας στους τερματικούς σταθμούς. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η H-Aero πέταξε σε μια προκαθορισμένη διαδρομή μέσα από τις αίθουσες check-in και χρησιμοποίησε μια θερμική κάμερα απεικόνισης για τη μετάδοση εικόνων του τερματικού. Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, με τη βοήθεια της τεχνολογίας AI, η H-Aero θα είναι σε θέση να κάνει τους γύρους της και να αναφέρει οποιαδήποτε θέμα αυτόνομα.

Ο Alexander Laukenmann, επικεφαλής της διαχείρισης αεροσταθμών και τερματικών, εταιρικής ασφάλειας και ασφάλειας στη Fraport AG, εξήγησε: "Η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε όλους τους τομείς των αεροδρομίων - συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας της κυκλοφορίας στις αίθουσες check-in. Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, εμείς ήδη πειραματιζ'ομαστε με τεχνολογίες που πολλοί εξακολουθούν να θεωρούν ότι είναι στα πεδία της επιστημονικής φαντασίας. Η καινοτόμος ιδέα της πτήσης H-Aero αποτελεί καλό παράδειγμα. Πιστεύουμε ότι έχει διάφορες πιθανές εφαρμογές τις οποίες θα συνεχίσουμε να ερευνάμε στα επόμενα στάδια. "

Η Csaba Singer, Διευθύνων Σύμβουλος της Hybrid-Airplane Technologies GmbH, δήλωσε: "Είμαστε πολύ ευγνώμονες για το άνοιγμα της Fraport AG στις νέες τεχνολογίες. Η καινοτομία έχει πραγματικές πιθανότητες επιτυχίας μόνο εάν χρησιμοποιείται για την απλούστευση των διαδικασιών και μόνο εάν οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι το θεωρούν κοινωνικά αποδεκτό. Έχουμε καταδείξει με επιτυχία ότι και οι δύο είναι δυνατές κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στο Terminal 2 του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης σε ό, τι ήταν ένας γνήσιος κόσμος πρώτα ».