Το VoloDrone, ένα drone για μεταφορές βαρέων φορτίων παρουσίασε η Volocopter. Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο, πλήρως ηλεκτρικό αεροσκάφος ικανό να μεταφέρει φορτία μέχρι και 200 κιλών. Σύμφωνα με την εταιρεία, με ένα ειδικό εξάρτημα το drone είναι σε θέση να μεταφέρει ένα μεγάλο εύρος φορτίων- από κουτιά μέχρι φορτία υγρών, εξοπλισμό κ.α.

Το VoloDrone μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 400 κιλών σε απόσταση μέχρι και 25 μίλια, σύμφωνα με την εταιρεία, και μπορεί είτε να εφοδιάζεται από απόσταση είτε να "μεταφερθεί σε αυτοματοποιημένη λειτουργία σε προκαθορισμένες διαδρομές".Το φορτίο μπορεί να συνδεθεί σε διάφορες διαμορφώσεις στο χώρο μεταξύ του εξοπλισμού προσγείωσης που προορίζεται να εξυπηρετήσει μια σειρά βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της γεωργίας, της εφοδιαστικής και της κατασκευής.

 

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του VoloDrone πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο και σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το VoloDrone αξιοποιεί την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει αποκομιστεί χάρη στο αεροταξί Volocopter- που διαθέτει πλατφόρμα πολλαπλών οδοστρωμάτων με 18 στροφεία και  αφαιρούμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου.

"Η βασική μας δραστηριότητα παραμένει η Αστική Αεροπορική Κινητικότητα και η μεταφορά επιβατών", δήλωσε ο Florian Reuter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volocopter. "Ωστόσο, η τεχνολογική πλατφόρμα του Volocopter μπορεί να προσφέρει εξαιρετική αξία σε μια ποικιλία πρόσθετων εφαρμογών", τόνισε χαρακτηριστικά.