Hyundai: Στην ...Πρίζα με Στόχο 550.000 Πωλήσεις Ηλεκτρικών Μοντέλων Ετησίως

Hyundai: Στην ...Πρίζα με Στόχο 550.000 Πωλήσεις Ηλεκτρικών Μοντέλων Ετησίως
energia.gr
Τρι, 29 Οκτωβρίου 2019 - 09:01

Ηλεκτρικό... βλέπουν το μέλλον οι Κορεάτες. Η αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει αλματώδης αύξηση στη ζήτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων εξαιτίας των αυστηρότερων αντιρρυπαντικών οδηγιών σχετικά με τα όρια εκπομπής ρύπων, αλλά και των επερχόμενων περιορισμών στην κυκλοφορία μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στα αστικά κέντρα.

Έως το 2025, οι Κορεάτες σχεδιάζουν να λανσάρουν στην αγορά 16 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ώστε να γίνουν ακόμη ανταγωνιστικότεροι σε αυτόν τον τομέα και να διαφοροποιήσουν τη γκάμα τους, για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της μεγάλης μερίδας των υποψηφίων πελατών. Στόχος τους είναι μάλιστα να έχουν αγγίξει οι ετήσιες πωλήσεις τους μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό σημείο τις 560.000!

Η γκάμα της Hyundai αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τέσσερα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ εκτιμάται ότι οι εφετινές πωλήσεις τους θα φτάσουν τις 60.000, αν και θα μπορούσαν ωστόσο να είναι αρκετά περισσότερα, εφόσον ήταν σε θέση η εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Το πρώτο εξάμηνο του έτους πούλησαν οι Κορεάτες 31.000 μοντέλα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να κατέχουν ένα μερίδιο της τάξης του 4% στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Η Hyundai φιλοδοξεί να αυξήσει αυτό το μερίδιο έως το 2025 σε 6% και να βρεθεί στη δεύτερη θέση παγκοσμίως πίσω μόνον από τη Volkswagen.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή τη στιγμή ο κορεάτικος όμιλος Hyundai - Kia κατέχει την πέμπτη θέση στον κόσμο, όσον αφορά στις ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων ετησίως!