«Μην πατάς το φρένο» ήταν η σαφής εντολή που δόθηκε στους δοκιμαστές του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SΕ. Το νέο αυτοκίνητο έχει την ικανότητα να φρενάρει με κατάλληλους χειρισμούς του γκαζιού και την ανάλογη επιλογή της ρύθμισης της λειτουργίας (mode).Με τη ρυθμιζόμενη ανάκτηση ενέργειας που ενεργοποιείται από ένα διθέσιο διακόπτη (τύπου toggle), το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό 

ΜΙΝΙ ολοκλήρωσε το γύρο του θρυλικού North Loop του Nürburgring, χωρίς χρήση των φρένων ούτε μία φορά. Τα 20,8 χιλιόμετρα του North Loop του Nürburgring, έχουν περάσει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ονομάστηκαν κάποτε «Πράσινη Κόλαση» (“Green Hell”) από τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Jackie Stewart.  

Κάθε νέο μοντέλο MINI πρέπει να δοκιμάζεται για τις επιδόσεις του σε αυτή την εξαιρετικά απαιτητική πίστα που βρίσκεται στην οροσειρά Eifel.

Η θρυλική πίστα είναι ο πλέον κατάλληλος τόπος δοκιμών για το νέο MINI Cooper SE. Εκεί δοκιμάζονται οι εξαιρετικές ικανότητες του αυτοκινήτου, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με εντελώς νέες προκλήσεις. Ωστόσο, αντί να κυνηγά ένα ρεκόρ γύρου, πρέπει να καταρρίψει ρεκόρ τελείως διαφορετικού τύπου. Η μέγιστη απόδοση και ένα υψηλό επίπεδο ευαισθησίας στο δεξί πόδι είναι απαραίτητα για να μπορέσει το νέο MINI Cooper SE να ανταπεξέλθει στην πρόκληση της ‘Πράσινης Κόλασης» σε Green Mode, χωρίς ο οδηγός να αγγίξει το πεντάλ φρένου.

Eίναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο του BMW Group στο οποίο ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει ο ίδιος το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας και την αντίστοιχη επιβράδυνση. Ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα (mode) ο ηλεκτροκινητήρας επιστρέφει περισσότερη ή λιγότερη ενέργεια στη μπαταρία υψηλής τάσης, μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το πεντάλ. Η πέδηση που σχετίζεται με τη λειτουργία της γεννήτριας μέσω του ηλεκτροκινητήρα είναι αντίστοιχα υψηλή ή χαμηλή. Η τεχνολογική καινοτομία προσφέρει το κίνητρο για ένα πολύ ιδιαίτερο είδος πρόκλησης.

Ιδανικά, το νέο MINI Cooper SE μπορεί να ολοκληρώσει τη δοκιμή απόδοσης στην πίστα του Nürburgring σε Green Mode. Παράλληλα με μια χαρτογράφηση συστήματος διεύθυνσης προσανατολισμένη στην άνεση, αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια όχι τόσο άμεση απόκριση του συστήματος κίνησης.

Μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί η επιλογή Green + Mode από το δεξί διθέσιο διακόπτη κάτω από το κεντρικό όργανο. Αυτή επιπρόσθετα απενεργοποιεί τον αυτόματο έλεγχο κλιματισμού και τη θέρμανση του καθίσματος για εξοικονόμηση περισσότερης ενέργειας. Το πρόγραμμα ανάκτησης ενέργειας επιλέγεται με έναν άλλο διθέσιο διακόπτη αριστερά του μπουτόν start/stop. Μέσω αυτού, ο οδηγός μπορεί να προσαρμόζει την αίσθηση χρήσης ενός μόνο πεντάλ, ανάλογα με τις προσωπικές του προτιμήσεις για αύξηση των επιδόσεων και της απόδοσης σε όλες τις γρήγορες στροφές με ηλεκτροκίνηση.

Το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας και - κατ’ επέκταση- η επιβράδυνση μπορούν να εναρμονιστούν με το οδηγικό στυλ και το προφίλ της πίστας.

Ειδικές ενδείξεις στο cockpit βοηθούν κατά τη διάρκεια των γρήγορων αλλαγών μεταξύ κλειστών και ανοιχτών στροφών, όταν επιλέγεται το πιο κατάλληλο πρόγραμμα ανάκτησης. Μία στάνταρ ρύθμιση είναι η έντονη ανάκτηση ενέργειας που έχει ως αποτέλεσμα επιβράδυνση 0,19 g. Η αλλαγή σε ήπια ανάκτηση με 0,11 g επιβεβαιώνεται από την ανάλογη ένδειξη στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Επιπλέον, μόνο ένα από τα δύο πεδία λυχνιών LED παραμένει ενεργό στην οθόνη του προγράμματος ανάκτησης. Παράλληλα, μία κίτρινη λυχνία LED ανάβει μπροστά από το διθέσιο διακόπτη.