Κανονισμούς που εξασφαλίζουν την ευκολότερη επισκευή και άρα τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των οικιακών συσκευών για τους καταναλωτές των χωρών-μελών της εισάγει η Ευρωπαική Ένωση

Από το 2021, βάσει των νέων αυτών κανονισμών που εξασφαλίζουν το "δικαίωμα στην επισκευή", οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να κατασκευάζουν συσκευές που θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και να παρέχουν ανταλλακτικά που θα επιτρέπουν την λειτουργία τους για έως και 10 χρόνια. 
Οι κανονισμοί αυτοί αφορούν τις λεγόμενες «λευκές συσκευές», δηλαδή τα πλυντήρια ρούχων, πιάτων και τα ψυγεία αλλά και τους μηχανισμούς φωτισμού.
Οι νέοι κανονισμοί εισάγονται μετά τις διαμαρτυρίες καταναλωτών στην Ευρώπη και την βόρεια Αμερική, οι οποίοι είχαν απαυδήσει από τις συσκευές που χαλούσανε λίγο μετά την λήξη της εγγύησης.
Καθώς οι καταναλωτές δεν μπορούν συνήθως να τις επισκευάσουν μόνοι τους -ή να βρουν κάποιον άλλο να το κάνει σε μια λογική τιμή- αναγκάζονται να αγοράσουν νέα συσκευή.
Η πρακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα απορρίμματα και την εκπομπή περισσότερων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά την παραγωγή νέων συσκευών.
"Από τις ΗΠΑ ως την Ευρώπη, οι άνθρωποι διεκδικούν το δικαίωμά τους στην επισκευή των πραγμάτων που έχουν επειδή έχουν κουραστεί από τα προϊόντα που είναι σχεδιασμένα να χαλάνε πρόωρα", δήλωσε η Κλόι Φαγιόλ της περιβαλλοντικής οργάνωσης Ecos.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)