Το σουηδικό SUV, διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Android της Google ενσωματωμένο στο σύστημα ψυχαγωγίας του οχήματος. Το ηλεκτρικό XC40, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 16 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες,

θα περιλαμβάνει ελεγχόμενο από τη φωνή Google Assistant, το Google Play Store, τους xάρτες Google και άλλες υπηρεσίες.

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας της Google στο σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας είναι μια στροφή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι περισσότεροι σήμερα περιορίζουν την πρόσβαση μόνο στο Android Auto, επιτρέποντας στο πρόγραμμα οδήγησης να βλέπει και να χρησιμοποιεί εφαρμογές στην οθόνη αφής του οχήματος, αφού συνδέσει ένα smartphone.
"Σας προσφέρουμε τελικά την ίδια εμπειρία στο αυτοκίνητό σας που συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε στο τηλέφωνό σας, προσαρμοσμένη στη ασφαλή αλληλεπίδραση κατά την οδήγηση", δήλωσε ο επικεφαλής της τεχνολογίας της Volvo Cars Henrik Green .

Οι υπηρεσίες της Google, επιτρέπουν στον οδηγό και τους επιβάτες να ελέγχουν τη θερμοκρασία του οχήματος, να ορίζουν έναν προορισμό, να παίζουν την αγαπημένη τους μουσική και να υπαγορεύουν μηνύματα κειμένου.
Το ηλεκτρικό XC40 είναι επίσης το πρώτο Volvo που λαμβάνει ενημερώσεις λογισμικού και λειτουργικού συστήματος μέσω αυτόματων συστημάτων - ένα χαρακτηριστικό γνωστό από την Tesla και ένα που εξελίσσεται σταδιακά σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

"Με την εισαγωγή ενημερωμένων εκδόσεων για όλα που αφορούν το αυτοκίνητο, από τη συντήρηση μέχρι τις νέες λειτουργίες, το αυτοκίνητο μπορεί να παραμείνει ενημερωμένο και ικανό, ​​όσο και τα άλλα ψηφιακά προϊόντα σας, πάντα με τα τελευταία και υψηλοτέρα  χαρακτηριστικά", τόνισε ο κ. Green.

Το XC40 EV, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την δημιουργία μιας καινούργιας σειράς μοντέλων της σουηδικής μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων, με μηδενικές εκπομπές ρύπων . Η Volvo, έχει υψηλούς στόχους, προγραμματίζει τα οχήματα που κινούνται με μπαταρίες να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων μέχρι το 2025.

Το ηλεκτρικό XC40 EV βασίζεται στην ίδια συμπαγή αρθρωτή αρχιτεκτονική του βασικού μοντέλου XC40, με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η μετωπική δομή της εκδοχής με μπαταρία έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και ενισχυθεί επειδή δεν υπάρχει κινητήρας.

Δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος και την αυτονομία της μπαταρίας, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι σε υψηλά επίπεδα, όπως και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πολυτελών σουηδικών αυτοκινήτων.