Έτοιμος Κατά 95% ο Τερματικός Σταθμός Υποδοχής του TurkStream στην Τουρκία

Έτοιμος Κατά 95% ο Τερματικός Σταθμός Υποδοχής του TurkStream στην Τουρκία
energia.gr
Τετ, 4 Σεπτεμβρίου 2019 - 16:42

Ολοκληρώθηκε κατά 95% η κατασκευή του τερματικού σταθμού υποδοχής για τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream στην Τουρκία, όπως δείχνει σε video που δημοσίευσε στο youtube η Gazprom στις 14 Αυγούστου. Ως γνωστόν, η προμήθεια αερίου μέσω του αγωγού προβλέπεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2019. Ο συνολικός αριθμός των ειδικών 

που ασχολούνται με το έργο στην τουρκική επικράτεια υπερέβη τα 1.700 άτομα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 100 ντόπιων. Το τερματικό υποδοχής χτίζεται κοντά στο Kıyıköy (Μήδεια), στην Ανατολική Θράκη, 100 χλμ. δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream θα έχει χωρητικότητα παραγωγής 31,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου ετησίως. Η ποσότητα αυτή θα επαρκέσει για να καλύψει τις ανάγκες 15 εκατομμυρίων νοικοκυριών μεσαίου μεγέθους.

Το έργο αποτελείται από δύο γραμμές  Που διατρέχουν τον πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας, η πρώτη από τις οποίες θα εξυπηρετεί την Τουρκία με χωρητικότητα 15,75 bcm, ενώ η δεύτερη γραμμή προορίζεται να εξυπηρετήσει την Ευρώπη. Κάθε αγωγός είναι μήκος 930 χιλιομέτρων, και βρίσκεται σε βάθος που φθάνει μέχρι και τα 2.200 μέτρα. Από τις δύο υπεράκτιες γραμμές, η κρατική εταιρεία εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Τουρκίας, η Petroleum Pipeline Corporation (BOTAŞ), κατασκευάζει τη χερσαία γραμμή σύνδεσης με το τουρκικό δίκτυο και μια κοινοπραξία των BOTAŞ-Gazprom κατασκευάζει τη δεύτερη γραμμή προς την Ευρώπη.