Η Neptune Energy ανέλαβε να εκτελέσει ένα πρωτοποριακό, πιλοτικό πρόγραμμα, για τη δημιουργία της πρώτης υπεράκτιας μονάδας υδρογόνου, με την ειδική πλατφόρμα να σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στην Βόρεια Θάλασσα, 13 χιλιόμετρα από την περιοχή Scheveningen 

της Ολλανδίας. Πρόκειται για μια μονάδα ηλεκτρόλυσης ισχύος ενός μεγαβάτ, για την οποία κρίθηκε κατάλληλη η συγκεκριμένη πλατφόρμα, ενώ θα είναι η πρώτη πλήρως ηλεκτροδοτούμενη υπεράκτια πετρελαϊκή πλατφόρμα στην ολλανδική Βόρεια Θάλασσα, που θα μπορεί να αποτρέπει την εκπομπή 16,5 χιλιοτόνων διοξειδίου του άνθρακα σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2020 και το υδρογόνο που θα παράγεται θα μεταφέρεται μέσω ενός ήδη υφισταμένου αγωγού, σε μια υπεράκτια δομή, όπου θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Neptune Energy Ολλανδίας, κ. Lex de Groot, δήλωσε σχετικά, πως: «Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα καταδεικνύει τον πολύτιμο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει το αέριο στην ενσωμάτωση διαφόρων ενεργειακών συστημάτων και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και στη στήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επιχειρήσεις μας. Η Βόρεια Θάλασσα, όπου τόσο η αιολική ενέργεια όσο και το φυσικό αέριο είναι άφθονα, είναι το τέλειο πεδίο δοκιμών και είμαστε υπερήφανοι που επιλέξαμε την πλατφόρμα μας. Η πλατφόρμα ήταν η πρώτη στην Ολλανδία που ήταν πλήρως ηλεκτροδοτούμενη, καθιστώντας την εξαιρετική λύση για αυτόν τον σημαντικό πρόγραμμα».