Σε ράλι επιδίδονται οι μετοχές της Tesla στην πλατφόρμα Tradegate το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι παραδόσεις αυτοκινήτων της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτροκίνησης εκτινάχθηκεν σε επίπεδα ρεκόρ, στο δεύτερο τρίμηνο, απομακρύνοντας τους φόβους 

για τη ζήτηση. Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν περισσότερα από 95.200 Model 3 σε πελάτες κατά το τρίμηνο, που έληξε τον Ιούνιο, με την ποσότητα να υπερβαίνει εκείνη του τελευταίου τριμήνου του 2018 που ήταν έως τώρα το καλύτερο στην ιστορία της εταιρείας. Εξ αυτών οι 77.500 ήταν σε πελάτες στο εξωτερικό και πρωτίστως σε Ευρώπη και Κίνα. 

Οι μετοχές της Tesla καταγράφουν άνοδο 7,7% στον απόηχο της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων και προβλέπεται να συνεχίσουν την κούρσα τους το βράδυ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Από τις αρχές του έτους ωστόσο έχουν χάσει το 1/3 της αξίας τους εν μέσω νομικών περιπετειών του Ίλον Μασκ, αλλά και εντεινόμενων αμφιβολιών για τις δυνατότητες της εταιρείας να ανταποκριθεί στους στόχους της.

Αν και τα αποτελέσματα δεν σημαίνουν το τέλος των πονοκεφάλων για την Tesla, δίνουν σίγουρα μία μικρή ανάσα. Πάντως η ίδια η εταιρεία δεν  θέλησε να επιβεβαιώσει εάν επιμένει στον στόχο για ετήσιες παρδόσεις 360.000 έως 400.000 οχημάτων. Θα πρέπει τόσο το τρίτο όσο και το τέταρτο του έτους να υπερβεί το όριο των 100.000 παραδόσεων για να πιάσει το στόχο.