Η ΔΕΠΑ εγγυάται την ασφάλεια του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της με θέμα την επάρκεια αερίου για την καλοκαιρινή περίοδο.

Όπως εξηγεί η ΔΕΠΑ, «πέρυσι, το 2018, η ελληνική αγορά φυσικού αερίου από 15/6 έως 15/8 κινήθηκε συνολικά σε 8,1 TWh, ενώ για το αντίστοιχο διάστημα φέτος, το 2019, εκτιμάται σε 9,2 TWh».

Βάσει του τελικού ετήσιου προγράμματος εκφορτώσεων ΥΦΑ (Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου) του ΔΕΣΦΑ, οι συνολικές εκφορτώσεις για το ως άνω διάστημα ανέρχονται σε 7,3 TWh, όταν το 2018 οι ποσότητες που εκφορτώθηκαν στην Ρεβυθούσα ήταν 2,4 TWh. Επιπλέον, η μέγιστη τεχνική δυναμικότητα εισόδου από το Σιδηρόκαστρο και τους Κήπους (αέριο αγωγού για τους δύο μήνες) ανέρχεται σε 5,9 TWh.

«Οπότε η δυνητικά διαθέσιμη ποσότητα αερίου στην ελληνική αγορά για την περίοδο από 15/6 έως 15/8 είναι 13,2 TWh, κατά πολύ μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη ζήτηση, χωρίς να χρειάζονται οποιεσδήποτε ‘έκτακτες κινήσεις’ από την πλευρά της ΔΕΠΑ», επισημαίνεται.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, σε τακτική σύσκεψη Εμπορίας στις 11/6 υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ, συζητήθηκε ο προγραμματισμός των φορτίων ΥΦΑ, ώστε να αποφευχθεί συμφόρηση στη Ρεβυθούσα από την πληθώρα των πλοίων που είναι προγραμματισμένα να εκφορτωθούν.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι η ΔΕΠΑ συνεχίζει κανονικά και προγραμματισμένα την τροφοδοσία με ΦΑ των πελατών της, όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου εγγυάται την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, αλλά και εξάγοντας στην Βουλγαρία», καταλήγει η ΔΕΠΑ.