Ο ΗΡΩΝ Εγκαινίασε το Πρώτο Κατάστημα στην Αθήνα- Οι Υψηλές Φιλοδοξίες μιας Πρωτοπόρου Εταιρείας στην Ενέργεια

Ο ΗΡΩΝ Εγκαινίασε το Πρώτο Κατάστημα στην Αθήνα- Οι Υψηλές Φιλοδοξίες μιας Πρωτοπόρου Εταιρείας στην Ενέργεια
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Τρι, 11 Ιουνίου 2019 - 18:29

Ο Όμιλος ΗΡΩΝ εγκαινίασε, χθες, το πρώτο κατάστημά του στην Αθήνα, ενεργοποιώντας τη νέα στρατηγική του με κέντρο τον πελάτη και τις ανάγκες του σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και ηλεκτροκίνηση. Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία, στο κατάστημα ΗΡΩΝ μπορεί κανείς να επιλύσει απορίες του γύρω από θέματα διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας

να επιλέξει πρόγραμμα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για το σπίτι ή την επιχείρησή του με τους συμφερότερους όρους, καθώς και να φορτίσει δωρεάν το ηλεκτροκίνητο όχημά του. Επίσης, στο κατάστημα ΗΡΩΝ προσφέρονται ολοκληρωμένες λύσεις smart home αλλά και προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης για εταιρικούς πελάτες. 

Στα εγκαίνια παρέστησαν εκπρόσωποι των μετόχων ΗΡΩΝ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ENGIE, πελάτες, συνεργάτες, άνθρωποι από το χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου και πολλοί φίλοι της εταιρείας.

Ο κ. Γ. Κούβαρης, Πρόεδρος και ο κ. Γ. Δανιόλος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΗΡΩΝ ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους και εξέφρασαν τη χαρά τους για τα εγκαίνια «μιας νέας στρατηγικής με κέντρο τον πελάτη» που σηματοδοτεί το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της εταιρείας στην Αθήνα.

Στο χαιρετισμό του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Γιώργος Δανιόλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πρώτο μας κατάστημα στην Αθήνα σηματοδοτεί την στρατηγική μας για ένα καθαρότερο περιβάλλον με κέντρο τον πελάτη. Ο Ήρων, ως κορυφαίος όμιλος παραγωγής και εμπορίας ενέργειας, έρχεται ακόμα πιο κοντά στις ανάγκες των πελατών μας για εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, για το σπίτι ή την επιχείρησή τους. Ταυτόχρονα, πρωτοπορεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με την υπηρεσία EcoMove που απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες που θέλουν ηλεκτροκίνητο στόλο αυτοκινήτων για να συμβάλουν, μέσα από τον όμιλο Ήρων, στη μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος.»

Ο ΗΡΩΝ, με τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματός του στην  Αθήνα (Κηφισίας 140) συμβαδίζει με την τακτική που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα, οι εναλλακτικοί προμηθευτές ενέργειας, ανοίγοντας καταστήματα, απευθείας από την εταιρεία, χωρίς τη μέθοδο του franchising.

Είναι χαρακτηριστικό των προθέσεων της καθετοποιημένης επιχείρησης το γεγονός ότι σχεδιάζει τη δημιουργία δικτύου από 15 ιδιόκτητα καταστήματα, εκτός αυτών στην Θήβα και  Ηράκλειο της Κρήτης, εκ των οποίων τα τρία στην Αθήνα, στους Αμπελόκηπους, το Περιστέρι και τα Νότια Προάστια, και τα υπόλοιπα σε άλλες πόλεις της χώρας. Το δίκτυο αυτό θα αναπτυχθεί εντός του προσεχούς δωδεκάμηνου, εκ παραλλήλου με τις εμπορικές συνεργασίες που διατηρεί με τον ΟΠΑΠ και την Wind.

Όπως αναφέρουν στελέχη των εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, η δημιουργία καταστημάτων στις αγορές ρεύματος και φυσικού αερίου έχει ως απώτερο στόχο την ανάγκη ενίσχυσης του εμπορικού σήματός τους, τον ανταγωνισμό που τους ορθώνει η ΔΕΗ, την παροχή εξειδικευμένης εξυπηρέτησης πελατών, την πώληση εξειδικευμένων ενεργειακών υπηρεσιών, καθώς και την αντιμετώπιση των περιορισμών που θέτει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) για την τηλεφωνική προσέγγιση πελατών.   

Ο ΗΡΩΝ, που ιδρύθηκε το 2000, ως θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι πρωτοπόρος εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, αφού, το καλοκαίρι του 2004 λειτούργησε, ως ιδιώτης παραγωγός, την πρώτη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, δυναμικότητας 147 μεγαβάτ, στη θέση Χαραϊντίνι, κοντά στην Θήβα, (απαρτίζεται από τρεις αεροστροβίλους των 49 MW έκαστος) σηματοδοτώντας την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα.

Το αμέσως επόμενο έτος, ο ΗΡΩΝ ξεκίνησε να προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια, επιχειρήσεις και ιδιώτες, για να ακολουθήσει, το 2009 η δεύτερη μονάδα, ο θερμοηλεκτρικός σταθμός συνδυασμένου κύκλου ΗΡΩΝ ΙΙ, ισχύος 435 μεγαβάτ. Η έναρξη κατασκευής του σταθμού έγινε το 2007 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς, το 2010, από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, οπότε και εισήλθε σε φάση εμπορικής λειτουργίας.

Με απόδοση 58%, όταν ο μέσος όρος της απόδοσης των εγκατεστημένων στην Ελλάδα μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, δεν ξεπερνά το 54%, κατατάσσεται στην κορυφή της τεχνολογίας, γεγονός που μεταφράζεται σε μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και, επομένως, σε χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που καθιστούν τη συγκεκριμένη μονάδα την πλέον φιλική προς το περιβάλλον μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, αμέσως μετά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Κατά το 2009 πραγματοποιείται και η είσοδος, στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου ΗΡΩΝ, της γαλλικής ENGIE  (πιο γνωστή παλαιότερα ως GDF SUEZ), μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, ενώ από το 2013, στη μετοχική σύνθεση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής ΗΡΩΝ ΙΙ, συμμετέχει και η QATAR PETROLEUM INTENRATIONAL (QPI), θυγατρική της QATAR PETROLEUM (QP).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η διοίκηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει μια νέα επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή και λειτουργία μιας νέας μονάδας φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου, με ονομαστική καθαρή ισχύ 660 μεγαβάτ, στην περιοχή της Κομοτηνής.  

Ο ΗΡΩΝ συμμετέχει στον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό και Προγραμματισμό, με τις μονάδες του να αποτελούν επιτομή της τεχνολογίας και τη λειτουργία τους να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της αγοράς.

Επίσης, ο κορυφαίος ιδιώτης παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχει πρώτος από το 2015, συνδυαστικά πακέτα φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στη βιομηχανία και αξιοποιεί την πείρα του για να φέρει στην αγορά έξι νέα ανταγωνιστικά προγράμματα, για οικιακούς και εμπορικούς πελάτες. Τα νέα πρωτοποριακά προγράμματα του Ομίλου, απευθύνονται σε καταναλωτές φυσικού αερίου με αυτόνομες οικιακές παροχές για θέρμανση, ζεστό νερό και μαγείρεμα, σε καταναλωτές με κεντρική θέρμανση και σε εμπορικούς πελάτες και καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών σε ενέργεια.