Η NASA πρόκειται να επιτρέψει την επίσκεψη τουριστών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από το 2020, έναντι του ευτελούς ποσού των 35.000 δολαρίων τη βραδυά. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν δύο ιδιωτικές αποστολές 

προς τον διαστημικό σταθμό, απευθυνόμενες σε ιδιώτες τουρίστες ή σε εμπορικές επιχειρήσεις. Θα υπάρχουν μέχρι δύο σύντομες ιδιωτικές αποστολές αστροναυτών ετησίως, δήλωσε ο Robyn Gatens, αναπληρωτής διευθυντής του Σταθμού. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA θα επιτρέπεται στους ιδιώτες αστροναύτες να παραμένουν στον σταθμό για διάστημα έως και 30 ημερών, ταξιδεύοντας σε αμερικανικά διαστημόπλοια. Η NASA ανοίγει τις πόρτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού για εμπορικές ευκαιρίες, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών Jeff DeWit στη Νέα Υόρκη.

Η πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε σήμερα κινείται προς την κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης του Σταθμού. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι τα ομοσπονδιακά κεφάλαια για το σταθμό θα πάψουν να εκταμιεύονται, σταδιακά, έως το 2025.