Το Άλμα της Ηλεκτροκίνησης Φθάνει στα...400 Χιλιόμετρα! (video)

Το Άλμα της Ηλεκτροκίνησης Φθάνει στα...400 Χιλιόμετρα! (video)
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Τετ, 17 Απριλίου 2019 - 16:54

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούσαν να διανύσουν το πολύ μέχρι 150 - 200 χιλιόμετρα, ύστερα από μια πλήρη φόρτιση. Αυτά που γνωρίζατε, όμως, να τα ξεχάσετε! Σήμερα, η επόμενη γενιά ηλεκτροκίνητων οχημάτων υπόσχεται αυτονομία που θα κάνει τα μοντέλα βενζίνης να τρώνε τη σκόνη τους! Η εξέλιξη της τεχνολογίας

μπαταριών ωθεί με ολοένα και πιο ταχύ ρυθμό στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης από το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών, με τα Plug-in υβριδικά αλλά πρωτίστως, τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, να έχουν πλέον την πρωτοκαθεδρία στις περισσότερες εκθέσεις αυτοκινήτων, κάτι που έγινε ορατό τοις πάσι στην πρόσφατη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Με όπλο τον σχεδόν υπερδιπλασιασμό της αυτονομίας των ηλεκτρικών μοντέλων, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες επιδόσεις τους προ διετίας, οι προτάσεις των κατασκευαστών αυτοκινήτων συναγωνίζονται ευθέως τα βενζινοκίνητα. Η νέα γενιά μπαταριών υπόσχεται αυτονομία από 400 μέχρι και 600 χιλιόμετρα!

Για παράδειγμα, το νέο Μercedes-Benz EQC που υπόσχεται αυτονομία μέχρι και 400 χιλιόμετρα και αναμένεται να παρουσιαστεί φέτος στην ελληνική αγορά. Επίσης, το Nissan Leaf έχει δυνατότητα κάλυψης 340-350 χιλιομέτρων, ενώ αυξημένη είναι και η αυτονομία και άλλων ιαπωνικών μοντέλων που θα δούμε να κυκλοφορούν στο μέλλον στους δρόμους.

Το 2020 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το ID Buggy Concept, ένα διθέσιο χωρίς πόρτες και σταθερή οροφή που θα κινείται με ηλεκτροκίνητο μοτέρ και θα μπορεί να καλύπτει απόσταση 250 χιλιομέτρων με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του. Κάτι περισσότερο από 400 χιλιόμετρα αυτονομία προσφέρει το Q4 e-tron concept της Audi που κινείται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Χάρη σε μια νέα μπαταρία χωρητικότητας 82 κιλοβατωρών, που καταλαμβάνει σχεδόν όλο το χώρο που υπάρχει στο δάπεδο, μπορεί να προσφέρει αυτονομία 450 χιλιομέτρων. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες εξασφαλίζουν στο Audi Q4 e-tron concept συνδυαστική ισχύ 306 ίππων.

Από την πλευρά της, η Seat εισέρχεται στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με το El-Born που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2020 και θα κινείται με ηλεκτροκινητήρα που θα αποθηκεύει την ενέργεια σε μια μπαταρία 62 κιλοβατωρών.

Εντύπωση προκάλεσε, ακόμη, στην Έκθεση της Γενεύης, το πρώτο ηλεκτρικό τετρακίνητο μοντέλο της Skoda που εφοδιάζεται με μια πολύ ισχυρή μπαταρία, που είναι και αυτή τοποθετημένη στο δάπεδο μεταξύ των δύο αξόνων και υπόσχεται αυτονομία μέχρι και 500 χιλιόμετρα!

Ηλεκτροκίνηση με αυτονομία άνω των 350 χιλιομέτρων προσφέρει και η BMW, ενώ, τέλος, αυτονομία 340 χιλιομέτρων υπόσχεται το εντυπωσιακό, από κάθε άποψη, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Peugeot e-208 GT που προσφέρει μέγιστη ισχύ 136 ίππων και το οποίο διαθέτει μπαταρίες με χωρητικότητα 50 κιλοβατωρών. Είναι ενδεικτικό των φιλοδοξιών της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το νέο μοντέλο της, το γεγονός ότι το προσφέρει με εγγύηση οκτώ ετών.