ΚΑΠΕ: Αναλαμβάνει το Έργο E-MOBICITY Για Την Ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Αναλαμβάνει το Έργο E-MOBICITY Για Την Ηλεκτροκίνηση
energia.gr
Δευ, 1 Απριλίου 2019 - 20:47

Το ΚΑΠΕ ετοιμάζεται να υλοποιήσει ένα νέο ευρωπαϊκό έργο, που συνδέεται άμεσα με τις εθνικές περιβαλλοντικές και ενεργειακές πολιτικές της χώρας. Το έργο με την ονομασία E-Mobicity «Increase of energy efficiency by Electric MOBIlity in the CITY», εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από το 

Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Interreg Europe και έχει ως αντικείμενο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, μέσω της ηλεκτροκίνησης στα αστικά κέντρα. 

Ειδικότερα, το έργο επικεντρώνεται στην προώθηση της προμήθειας ηλεκτρικών οχημάτων και της εγκατάστασης σταθμών επαναφόρτισης με χρήση ΑΠΕ, στις πόλεις.

Το πρόγραμμα θα τονώσει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο, σχετικά με την ηλεκτροκίνηση καθώς και με μεθόδους παρακολούθησης, διαχείρισης και μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων σε πόλεις, σε ότι αφορά στον τομέα των μεταφορών. 

Επίσης, θα εξετασθούν τα υπάρχοντα νομικά πλαίσια ηλεκτροκίνησης, ο τρόπος και τα προβλήματα εφαρμογής τους, ενώ θα προταθούν πιθανές βελτιώσεις, ή εξειδικεύσεις ανά περιφέρεια και ανά χώρα συμμετοχής. 

Συντονιστής του E-Mobicity θα είναι το ΚΑΠΕ, με το συνολικό προϋπολογισμό του  48μηνης διάρκειας έργου, να ανέρχεται σε περίπου 1,1 εκατ. ευρώ. 

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους: ΚΑΠΕ (Ελλάδα) / Συντονιστής,  Mobility industry Northern Hesse Network e.V. (Γερμανία), Energy Institute Hrvoje Požar (Κροατία), Energy Agency ADENE (Πορτογαλία), Portuguese Autonomous Region of the Azores (Αζόρες), Alba Local Energy Agency – ALEA (Ρουμανία).